Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple municipal

07 . Des, 2010 a les 08:29
per otomas a La notícia del dia
1943 reproduccions
Els representants locals del Partit Popular, el Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana, i Convergència i Unió van aprovar per unanimitat, dimarts 29 de novembre, al ple, l'adjudicació de la concessió administrativa dels parades del mercat P-12 i P-13 que es destinaran al sector de l'alimentació. Una bona notícia en temps de crisi ja que es una mostra de revitalització econòmica al mercat, i en definitiva al municipi.
Les tensions però van arribar al punt sobre la modificació de pressupost que consistia en la transferència de finançament establerta pel centre cívic, que aquest any 2010 no es durà a terme per manca de temps i, per tant, aquesta partida passa al finançament de l'aparcament. La modificació va ser aprovada per CIU amb els vots en contra del PP, ERC i els socialistes. El debat, però, va derivar en la gestió dels recursos econòmics del consistori per part de l'equip de govern.

Des d'ERC, Jordi Gaseni va mostrar la seva disconformitat amb la modificació i va comunicar que des del seu grup es plantejaven demanar una auditoria externa dels comptes de l'Ajuntament. "Al ple d'avui hem vist com, una vegada més, no se'ns diu la quantitat de diners que devem tots els caleros; l'endeutament que tenim a l'Ajuntament. Amb aquesta enèsima modificació de pressupost des d'ERC ens veiem obligats a demanar una auditoria externa que ens pugui dir les entrades i sortides, com ens financem; en definitiva la situació dels comptes del consistori. Els donarem temps perquè a sis mesos de les eleccions puguin incloure el resultat de l'auditoria als pressupostos del 2011.", va explicar el republicà.

Antonio Espuny, del PSC, va criticar la gestió del consistori titllant-la d'arriscada: "tal com estem anunciant cada cop hi ha més endeutament, reconegut pel mateix equip de govern.  Els paràmetres per fer front a aquest endeutament s'estan reduint. No només això, en aquest endeutament no està inclòs les grans obres, és a dir, aparcament, piscina ni la futura residència d'avis. Aquestes obres no estan pagades i l'endeutament és fruit de la despesa corrent de l'equip de govern".
 


Des del Partit Popular, Ricardo Llaó també va demanar explicacions a l'Ajuntament per aquesta nova modificació de pressupost. "any rere any denunciem que els pressupostos que l'equip de govern presenta inicialment, després no es compleixen. Per tant, la partida de despeses sempre s'acaba incrementant i la d'ingressos reduint. El que demanem des del Partit Popular és que a l'hora d'establir el pressupost es sigui més realista", va explicar Llaó.

Per la seva part, Antoni Montagut va respondre a l'oposició amb les xifres en positiu de les quals avui gaudeix el consistori calero, amb un 1,51% d'estalvi net i un romanent de tresoreria de 926.704.16, dada del 31 de desembre del 2009. Xifres que disten de la situació que sofreixen la gran majoria d'ajuntaments de Catalunya i Espanya. "L'oposició manifesta des de fa set anys que la situació és catastròfica i les xifres dels comptes  del consistori mostren el contrari. Cada any, al tancament de comptes, demostrem que hi ha una situació positiva. Som conscient que vivim moments complicats però els ràtios del balanç són positius. Des de l'equip de govern entenem que hi ha hagut una sortida de to amb la sol·licitud, per part d'ERC, d'una auditoria. Això només demostra que des d'ERC no es confia amb el balanç de comptes que realitzen els tècnics de l'Ajuntament cada any o bé els consideren incapaços de realitzar-lo correctament", va respondre Montagut.

Finalment, el representants dels diversos partits van votar a favor, per unanimitat, l'inici dels passos pel rescat de la concessió d'aigües a Tres Cales; la qual cosa suposa una homogeneïtzació de les tarifes a tot el poble i, per tant, una situació més favorable pels clients a la urbanització.


respostes a "Ple municipal"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 690,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 97
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007