Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Voluntaris per la independència

31 . Ago, 2010 a les 13:52 | 00:04:27
per gfigueres a La notícia del dia
2540 reproduccions
Dilluns 30 d'agost va tenir lloc a la sala d'actes de l'ajuntament el curs de formació de voluntaris per a la consulta popular sobre la independència de Catalunya que té lloc a l'Ametlla de Mar el dia 12 d'octubre i que organitza la plataforma La Cala decideix. Els voluntaris o fedetaris s'encarreguen de recollir vots de forma personalitzada, sobretot entre aquelles persones que, tot i la seva voluntat de participar en la consulta, tenen dificultats per poder desplaçar-se aquell dia. L'objectiu és donar la possibilitat de votar per diferents canals i garantint sempre la transparència del procés. En aquest cas, el fedetari té també la funció de difondre la consulta sobre la independència de la nació catalana. Es tracta de recordar les tres opcions de vot (SÍ, NO, en BLANC), que per votar-hi només cal tenir més de 16 anys i certificar l'empadronament a La Cala. Així també poden votar els immigrants. Que, per fer-ho, n'hi ha prou amb el DNI, el Passaport o amb el NIE, que només cal complementar amb el certificat si en aquell document no s'indica com a lloc de residència la nostra vila. Que, per votar, només es pren com a única dada personal aquest número d'identificació, i això per tal de certificar que per a cada persona només hi haurà un vot vàlid.

Convidat d'excepció
L'acte va comptar amb la presència de Gerard Fernández, coordinador territorial de Decidim.cat, que ens explicava que "en aquests moments ja hi ha més de 400 municipis arreu del país on s'ha fet la consulta. La idea és anar una mica més enllà, a buscar el referèndum nacional i en aquest sentit des de Decidim.cat estem començant a treballar, des del propis ajuntaments, amb els 14.000 càrrecs electes que tenim, per una proposta de moció en tots els ajuntaments que pugui tirar endavant una consulta al Parlament de Catalunya sobre el referèndum. Per tant, és molt important treballar per la iniciativa que s'està fent a La Cala perquè això tindrà repercussions importants, sobretot en un dia tan assenyalat com el 12 d'octubre que farà cremar molts motors a molta gent. És interessant que tot surti molt bé per anar publicitant tot aquest espai que volem fer de cara al proper referèndum nacional".

Primera valoració

Aquests vots ja donen una primera valoració sobre el resultat de la consulta per al dia que està prevista. El vot s'emet de la següent manera. El fedetari es desplaça al domicili de l'interessat, que omple la butlleta amb el seu vot, la fica en un sobre petit i tot seguit la diposita en un sobre més gran que a la solapa porta la primera inicial del cognom, el número del DNI i un núm. d'ordre. Tots els vots registrats d'aquesta manera es dipositen en una urna que s'obre en finalitzar la consulta el dia 12 d'octubre. Vicenç Margalef, president de La Cala decideix, ens comentava que "tots aquests vots que es puguin recollir abans del 12 d'octubre recolzen, una vegada més, tota la intenció que portem nosaltres de culminar l'obtenció d'un percentatge prou elevat en el nostre poble, que poguéssim donar una lliçó a la resta de Catalunya. Seria fonamental per a nosaltres".

Junta electoral

Durant la reunió també es va decidir la composició de la Junta electoral amb tres dels membres de la plataforma, que són els que van autoritzar als fedetaris, i es va anar configurant el calendari d'actes i activitats que tindran lloc al llarg d'aquest mes i mig que queda fins al 12 d'octubre. De fet, la campanya de sensibilització envers la consulta ja va començar a l'estiu, per exemple, amb la recaptació de vots, 38, a la Diada de l'Arrossejat. Ara es vol estendre a les diferents comunitats lingüístiques i especialment a la gent més jove. I l'11 de setembre la plataforma estarà present als actes de la diada per propagar la consulta. Tanmateix La Cala decideix vol que s'impliquin les entitats, tan de caire social, cultural i econòmic, com els partits polítics i les institucions i que aquesta implicació es faci palesa en un acte central a la sala abans del 12 d'octubre.


respostes a "Voluntaris per la independència"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,24 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007