Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El vent fa bolcar quatre camions a la N-340, a l'alçada de Calafat

15 . Gen, 2010 a les 21:55
2108 reproduccions
El temps, o el mal temps, també era notícia aquesta setmana. Si divendres passat la neu ens sorprenia a tots en despertar-nos, aquest divendres el fort feia que persones i coses es desplacessin pràcticament volant. I és que el fort vent que arribava a 85 km/h (Força 9) mantenia en alerta als diferents efectius municipals, com ara la brigada d'Obres i Serveis i la policia local, a banda de bombers, per atendre possibles incidències.

Sense conseqüències greus
Afortunadament les conseqüències del temporal de vent no van ser greus. Sabem, per exemple, que a la Nacional-340, a l'alçada de la urbanització de Calafat, havien bolcat quatre camions, fent que s'hagués de tallar la carretera en els dos sentits. Tot i que poc després ja no destorbaven el trànsit de vehicles perquè es van desplaçar a la vorera. També a Calafat, com a Tres Cales i Roques Daurades, van caure alguns arbres, quasi tot pins de gran magnitud, que van ser literalment arrencats de la terra. En la caiguda dels arbres també va tenirt molt a veure que el terra estava mullat, i per tan tendre, degut a les pluges dels últims dies perquè la força 9 del vent no es considera suficient per ella sola per arrencar arbres tan grans i forts. Al nucli urbà, en concret a La Rambleta, hi havia el mati de divendres un arbre que a punt va estar de perdre la seva lluita per mantenir-se arrelat al terra tot i la insistència del temporal de vent per fer-lo fora. Tanmateix el vent va fer volar tanques de publicitat, contenidors, persianes i cables d'electricitat fent que en alguns moments de la tarda de djious es tallés la llum de l'enllumenat públic. La brigada també va haver d'intervenir per retirar-los de la via pública. Enric Estruch, cap de la Brigada d'Obres i Serveis, deia que "les fortes ratxes de vent ens ha obligat a intervenir per reparar les destrosses que han provocat. Tot i que no han estat tan fortes com l'última ventada, en estar el terra mullat i tou, ha fet caure bastants arbres. Ara per ara encara estem en alerta fins que no pari el vent".

Fase d'alerta
Recordem que la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va activar dijous al vespre la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, Procicat, per les fortes ratxes de vent que afectaven alguns punts de Catalunya, principalment els dos extrems del país. A El Perelló o a Mas de Barberans el vent bufava dijous a més de 135 quilòmetres per hora. En total, els Bombers de la Generalitat han rebut entre la matinada de dijous i el mati de divendres 19 avisos a les Terres de l'Ebre. Principalment per arbres mig tombats o caiguts i elements estructurals amb perill de caure.


respostes a "El vent fa bolcar quatre camions a la N-340, a ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,74 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 21
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007