Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Confraria de Pescadors instaura un nou sistema de gestió de recollida de caixes de peix

28 . Feb, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2053 reproduccions
El passat mes de gener, la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar va decidir implantar un servei de recollida de caixes de peix amb personal de la mateixa Confraria, amb l'objectiu de prestar un servei adaptat a la legalitat vigent i a les necessitats dels clients i sobretot, d'oferir al consumidor un peix de qualitat.

Fins aleshores, els encarregats de recollir les caixes, després de la venda del peix, eren els compradors. Aquest mecanisme no complia amb totes les exigències, tant en matèria de sanitat, com en matèria de control del peix. Per aquest motiu, ha estat necessari instaurar un procediment de control en totes les fases, des que el peix es descarrega fins que s'entrega als compradors.

Fa un parell d'anys, la Confraria va implantar un pla de formació i higiene de la manipulació que va resultar un èxit. No obstant això, encara que inicialment es van imposar certes mesures perquè els compradors anessin identificats i vestits adequadament, la gran afluència de persones a l'interior de la llotja impedia que aquestes mesures resultessin efectives.

Davant d'aquesta situació, la Confraria ha passat a exercir un control pràcticament total del que passa a la llotja. «La recollida de les caixes de la subhasta ara és potestat de la Confraria. Com ja n'érem responsables, ara encara ho som més, perquè cada arrier tingui les seves caixes i les pugui agafar quan ell vulgui» explica el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Miquel Brull.

Cada comprador té assignat un palet amb el seu nom i és allí on s'apilen les caixes de peix que han comprat. Quan un comprador té cert nombre de caixes, ell directament o a través d'un treballador degudament autoritzat i equipat, recull les caixes que s'han comprat, comptabilitza les caixes que s'entreguen i rep un justificant de cada entrega.

«Tenim un treballador que és el responsable d'anar contant les caixes, les que s'agafen, les que es venen i les que prenen, i hem d'evitar que pugui haver-hi un o altre que pugui introduir algun peix que no sigui de la llotja i camuflar-lo. Si mai hi hagués una inspecció els que pagarien serien els pescadors, la Confraria, per tant ho hem d'evitar», comenta Brull.

Aquest sistema ha permès evitar certes pràctiques que fins ara, encara es feien a la llotja, com ara persones fumant a l'interior, gent no identificada ni equipada i l'afluència de gent dins la llotja. A més, la implantació del servei ha permès la contractació de nous treballadors i treballadores.


respostes a "La Confraria de Pescadors instaura un nou siste..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 726,03 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 113
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007