Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Regidoria de Turisme fa balanç sobre l'ocupació turística a l'estiu 2009

30 . Oct, 2009 a les 19:06
1460 reproduccions
L'ocupació turística ha viscut un lleuger augment malgrat la crisi tot i que l'hostaleria ha baixat el número de clients en favor de comerços i supermercats.

Segons les dades recollides als diferents establiments d'allotjament de la nostra població, els quatre hotels i els dos càmpings, aquest estiu s'ha mantingut l'ocupació turística respecte a l'any anterior i, fins i tot, ha hagut una lleugera tendència a l'alça. En concret, pel que fa al juliol, la mitjana d'ocupació ha estat del 63,8%, un 0,2% més que l'any passat; mentre que l'ocupació a l'agost ha estat del 83% enfront del 81,8% del 2008, és a dir, s'ha incrementat un1,2%. En dades generals l'ocupació turística els mesos de juliol i agost a la nostra població ha estat del 73,4%, que enfront del 72,7% de l'any 2008 suposa un lleuger augment del 0,7%.

Catalans i francesos

Per les oficines de Turisme han passat aquest estiu més de 19.500 persones. D'aquestes, el 36.6% han estat catalans, procedents sobretot de Barcelona i la seva àrea metropolitana, seguits de molt a prop pels francesos amb un 32,6%. A molta distància, i amb un 16, 3%, es troben els procedents de la resta de l'estat, i en quart lloc els anglesos amb un 9,7%. Això vol dir que el 70% dels nostres visitants són de procedència catalana i francesa i principalment constitueixen un turisme de tipus familiar del que, una part, disposa d'una segona residència a la nostra localitat. Tanmateix, el bon temps ha permès gaudir d'una bona ocupació al setembre, principalment els caps de setmana. Fins i tot durant el pont del Pilar es van rebre molts visites. Aquesta dada és positiva perquè La desestacionalització del turisme és un dels objectius prioritaris del Patronat.

Davallada a la restauració

Tot i que les dades d'ocupació turística no són negatives, el sector de la restauració han notat una davallada en els seus ingressos econòmics, encara que dins del sector comercial hem de remarcar la gran afluència de clients als supermercats de la nostra població i la gran demanda a les Oficines de Turisme per grans superfícies comercials. Aquestes dades evidencien que tot i que la gent ha sortit de vacances, la crisi econòmica ha fet que s'hagin fet més àpats als apartaments que no pas a bars, terrasses i restaurants.

Més aparcaments

Pel que fa a aspectes a treballar, els nostres visitants troben a faltar, sobretot, places d'aparcament, qüestió que l'any que ve amb l'aparcament de les escoles velles estarà solucionada, i moure's amb cotxe amb més facilitat per la població. Antoni Montagut, regidor de Turisme, considera que “la temporada d'estiu salvada, si mirem l'actual conjuntura de crisi econòmica. Fins i tot ha hagut un lleuger repunt de l'ocupació en relació a l'any anterior. També hem gaudit de bones condicions climatològiques, el que ha fet que s'allargui la temporada. Malgrat tot s'ha de dir que al sector de la restauració ha hagut menys afluència de clients, el que ha afavorit als minoristes i als supermercats. Ara ja pensem en la pròxima temporada, que la passem en les millor condicions possibles”. Com anècdota simpàtica de l'estiu, a les oficines de turisme s'han rebut comentaris molt positius sobre la implantació del trenet turístic, Nemón.


respostes a "La Regidoria de Turisme fa balanç sobre l'ocupa..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 710,04 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007