Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla registra un increment de l'ocupació del 7'5 % durant l'estiu 2011

15 . Set, 2011 a les 11:25 | 00:03:12
per gfigueres a La notícia del dia
2090 reproduccions
L'ocupació turística a l'Ametlla de Mar s'ha recuperat de manera esperançadora aquest estiu 2011. El patronat Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar ha fet publiques les xifres d'ocupació en càmpings i hotels a la localitat, registrant-se un increment del 7'5% respecte a l'estiu de 2010, i  d'un 3'5% respecte a l'estiu de 2009.

Segons les dades recollides entre els hotels i els càmpings locals, el juliol es va recuperar amb més intensitat que l'agost, registrant un  70 % d'ocupació, un 10% més que l'any 2010 que fou del 60% i lleugerament superior al 64% del 2009.

Per la seva l'increment del mes d'agost fou més discret, situant-se en el 85%, un 5% més que al 2010 que fou del 82%, però un punt per sota del 86% del 2009.

Pel que fa als apartaments i els xalets, segons les xifres facilitades per les immobiliàries locals, la ocupació al juliol va ser un 5% inferior a l'any anterior, mentre que a l'agost s'ha registrat un increment del 10%, deixant l'increment d'aquest estiu respecte a l'anterior en un 5% més.

Damià Llaó, gerent del Patronat Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar va animar "a la gent a continuar lluitant, a donar un von servei i qualitat al seu producte, ja que per molt que ens gastem en promoció a fires, fulletons i d'altres vies de promoció, la millor es el boca-orella. Un dels valors afegits de la nostra oferta es el tracte que dispensa la nostra gent i els nostres professionals. Hem de seguir per aquest camí sense defallir".

En quant al sector de la restauració, les xifres de comensals són similars a les d'anys anteriors, tot i que s'ha detectat una lleugera reducció en la despesa per càpita. En aquest sentit, Llaó ha explicat que, "el discurs generalitzat es que els restaurants han tingut gent, però que s'han gastat menys. Naltros insistim a restauradors i comerciants que han d'especialitzar-se. Alguns ja ho estan fent com per exemple els restaurants que ofereixen producte local com la tonyina i aquests han incrementat el volum de negoci un 20%. S'ha de millorar l'oferta i l'especialitat i buscar formules per millorar el negoci".

El balanç del patronat Municipal de Turisme també destaca que un 45% del turisme que ha fet algun tipus de consulta a les oficines de turisme del municipi ha estat procedent de l'estat espanyol, el 25% del qual es català i més concretament per aquest ordre de Barcelona, l'àrea metropolitana i Lleida.
Pel que fa al turisme estranger destaca el 35% del total d'origen francès, seguit del 9% de la Gran Bretanya, el 6% d'Alemanya i el 3% d'Holanda. El 2% restant  són de la resta d'Europa.

Per grups d'edat el 54% dels turistes que han fet consultes a l'oficina de turisme han estat de la franja entre 35 i 65 anys, un 40% menors de 35 anys i el 6% restant majors de 65 anys. El 55 % dels visitants venen en família, el 23% en parella, un 11% en grup i un altre 11 venen sols.


respostes a "L'Ametlla registra un increment de l'ocupació d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007