Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala, pràcticament al 100% d'ocupació aquest agost

10 . Set, 2016 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1344 reproduccions
Tot i que encara cal l'anàlisi posterior amb el sector, el resultat de les primeres estimacions fetes públiques l'Àrea Municipal de Turisme, respecte a l'estiu, criden a l'optimisme. Si l'any passat l'increment d'ocupació, respecte a 2014, va ser notablement considerable, aquest any les xifres han estat també superiors, respecte a 2015, situant-se en l'1,29% d'increment –un augment més tímid que el de l'any passat–. En total, una ocupació mitjana al municipi durant aquests dos mesos d'estiu que se situa al 85,15%, davant del 83,86% registrat l'any passat i del 76,80% registrat l'estiu del 2014. És a dir, que en dos anys s'ha aconseguit pràcticament un 10% més d'ocupació mitjana.

Aquest és el resultat d'una ocupació global del 76,80% registrat al juliol (la mateixa mitjana que tot l'estiu del 2014) i del 93,50% registrat a l'agost. Desglossat per mesos i sectors, veurem que els hotels han tingut xifres molt similars, amb una ocupació del 91,5% al juliol i del 94% a l'agost, i en el cas dels càmpings, la diferència d'un mes a l'altre ha estat més que notable amb un 70% d'ocupació al juliol i del 92% a l'agost. Aquestes diferències encara han estat més paleses en els apartaments i xalets llogats per immobiliàries que van passar d'un 69% al juliol, al 95% de l'agost.

«Les demandes d'informació ens feien preveure que la temporada seria bona» explica Damià Llaó, gerent de l'Àrea Municipal de Turisme. «Fa uns anys que estem creixent, l'any passat va ser molt bo, i no podem créixer gaire més» assegura. A més, destaca que fins a la tercera setmana d'agost, el municipi ha estat amb «ocupació plena i era molt difícil trobar una habitació lliure». Tanmateix, «caldrà veure si aquesta ocupació es veu reflectida en els ingressos al comerç i la restauració» comenta Llaó, que afegeix que a finals de mes es farà un «balanç de tota la temporada» per veure si aquest augment d'ocupació «s'ha vist reflectit als calaixos».

Tot sembla indicar, que aquest setembre també pot ser un mes prou bo i s'espera que es tanqui amb una ocupació d'un 70 o 75%. «Cal mantenir i si pot ser incrementar les accions de promoció» clama el gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, que busca «consolidar aquestes xifres de cara al pròxim any». «Ens agradaria que aquesta ocupació s'allargués i desestacionalitzar la temporada», per això des de Turisme treballen amb accions promocionals amb les Viles Marineres de les Terres de l'Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona o l'Agència Catalana de Turisme, per exemple.

L'Oficina de Turisme registra 6.000 visites aquest estiu
El 46% de les atencions realitzades a Turisme, els mesos de juliol i agost, han estat a peticions de visitants procedents de diverses parts de l'Estat espanyol, seguit d'un 35,3% de França, un 6,4% del Regne Unit i un 3,2% d'Alemanya, com a principals procedències emissores. Del turisme nacional, una immensa majoria, el 50,5%, resideixen en territori català i la resta a Madrid, l'Aragó, el País Basc i el País Valencià, principalment.


respostes a "La Cala, pràcticament al 100% d'ocupació aquest..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,40 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 115
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007