L'objectiu de la parada és clar, la recuperació dels estocs. Tot i ser un any normal, des de la Confraria de Pescadors asseguren que les captures s'han reduït lleugerament en els darrers mesos de treball, però en global el volum de captures s'assimila al de la mateixa època de 2015.
«Ens va beneficiar molt que els mesos de gener i febrer hi hagués mal temps al nord i això va ser que el peix anés ben pagat» explica el patró major de la Confraria Sant Pere, Miquel Brull, que assegura que el sector està «estable».
Ara bé, la coincidència aquest any de l'aturada del mes de juny a Tarragona i també als ports de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar farà que tota la província tingui les embarcacions d'arrossegament amarrades. Una situació que segons Brull «farà que l'agost no sigui com en els darrers anys» i espera que de cara a l'any vinent pugui solucionar-se.
Pel que fa a les espècies capturades, des de la Confraria asseguren que s'ha reduït la captura de lluç, orada, calamar, cananes, entre altres similars, perquè estan al cercle de la cadena biològica del peix blau.
En conjunt, aquest sector representa actualment un 60% del volum de negoci que realitza la Confraria de Pescadors. La resta és per a les arts menors i pels ingressos que s'obtenen de la flota calera del cèrcol que hi ha a Tarragona.
Hi ha un tema que es repeteix any rere any, que és el cobrament d'ajuts als armadors per la realització d'aquesta veda i que de moment no han cobrat cap de les ajudes d'aturades anteriors. Per enguany s'estudia que el pagament sigui per 15 dies naturals de treball. El patró major assegura que l'objectiu és que s'incrementi a 30 dies naturals, que seria l'òptim pels armadors.
respostes a "El sector de l'arrossegament inicia l'aturada b..."