Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les embarcacions de l'arrossegament de la Cala en aturada biològica després d'una bona temporada

08 . Mai, 2014 a les 12:55
per gfigueres a La notícia del dia
3032 reproduccions
Les embarcacions d'arrossegament de l'Ametlla de Mar, 23 en total, van començar el passat 1 de maig l'aturada biològica. Així durant dos mesos estaran atracades al port per tal que es repoblin diverses espècies, sobretot el lluç. I és que tal com han acordat les Confraries de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar, durant maig i juny les embarcacions d'arrossegament de la Cala restaran a port i després quan tornin a la mar, l'aturada la realitzaran les 47 embarcacions de Sant Carles de la Ràpita i les 3 de les Cases d'Alcanar.
Així, des de la Cala s'ha tancat una temporada de l'arrossegament bona on s'ha agafat força peix i amb preus satisfactoris. Ara aquests dies s'aprofitarà per posar a punt les embarcacions.
"Les embarcacions ja estan atracades a port després d'una bona temporada. Ha hagut bastant de peix i divers i els preus han estat prou bons. A més, la SL que hem impulsat des de la Confraria per servir a Mercadona ens ha donat bons resultats. Esperem que després de l'aturada obrim una bona temporada també", explica Janet Llambrich, Patró Major de la Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar.
Llambrich , a més, ha explicat que tot i no tenir-ho confirmat al 100%, tot apunta que els pescadors podran rebre les prestacions econòmiques habituals de la veda. Unes prestacions que l'any passat van penjar d'un fil però que aquesta aturada biològica es veuen més segures des de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar.
D'altra banda, el problema del sector de l'encerclament del peix blau, les llums, per trobar peix davant de l'Ametlla s'ha convertit en un dels principals mals de cap de la Confraria. I és que les embarcacions s'han de desplaçar cap al nord de la província per trobar peix. Habitualment seitó perquè la sardina és pràcticament inexistent. Les embarcacions, com és lògic, passen el peix per altres confraries. Així, la Confraria de Pescadors de la Cala es troba amb una màquina de gel parada ja que les llums desembarquen el peix a altres ports i el sector de l'arrossegament es troba en plena aturada. Una situació que, malauradament segons Janet Llambrich"afecta i afectarà el pressupost de la Confraria a la Cala".


respostes a "Les embarcacions de l'arrossegament de la Cala ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 677,11 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007