Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El quartet de saxos Kebyart Ensemble guanya el premi 'El Primer Palau 2016'

09 . Des, 2016 a les 13:00
per drodriguez a La notícia del dia
1778 reproduccions
Kebyart Ensemble, el quartet de saxos integrat entre d'altres pel saxo soprano calero Pere Méndez, ha estat el guanyador del premi ‘El Primer Palau 2016', dotat amb 5.000 euros, segons el veredicte del jurat d'aquesta vint-i-unena edició del premi.

D'aquest ensemble, que va debutar al Palau en el quart concert del cicle, el passat dijous 3 de novembre, el jurat ha destacat l'atractiu de la formació i el programa presentat, la capacitat de treball i de progressió musical en el futur i l'entusiasme i comunicació musical dels seus integrants.

A més, el premi que atorga per cinquè any consecutiu l'emissora Catalunya Música ha estat concedit també a Kebyart Ensemble. Així mateix, el quartet ha guanyat el premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d'obra d'autor català.

«Estem contentíssims d'haver rebut aquests tres guardons i ha estat una sorpresa que no ens esperàvem, ja que el nivell de la resta de concursants era altíssim» explica Pere Méndez, l'integrant calero de l'ensemble. «Vam intentar fer una proposta de concert molt atractiva, que no consistís només a fer música d'alt nivell, sinó que pogués sorprendre el públic i al jurat», comenta.

Pel que respecta al premi de Catalunya Música, que permetrà promocionar Kebyart Ensemble a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), Méndez comenta que «és molt important per nosaltres, perquè el nostre format de concert es podrà escoltar per les ràdios de música clàssica d'Europa i ens fa molta il·lusió exportar el nostre producte musical a altres indrets del món».

Quant al premi atorgat per les Joventuts Musicals de Catalunya, el saxo calero destaca que «ens permetrà formar part de la Xarxa de Músiques de Catalunya i així poder fer més concerts pel territori català». El muntant econòmic del premi, comenten, els permetrà continuar els seus estudis musicals. «Creiem que estem en un moment vital per a seguir aprenent, per això decidim invertir-ho en formació» subratlla Méndez.

El cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, s'ha confirmat com una de les plataformes de suport als joves músics. La iniciativa té com a finalitat donar l'oportunitat als nous intèrprets de música clàssica de debutar en el marc prestigiós de la sala de concerts del Palau de la Música Catalana amb les màximes condicions de rigor i professionalitat.


respostes a "El quartet de saxos Kebyart Ensemble guanya el ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 485,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 101
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007