Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Es destinaran 50 milions d'euros a la reactivació econòmica dels municipis «nuclears»

08 . Abr, 2016 a les 13:20
per gfigueres a La notícia del dia
1259 reproduccions
Aquesta xifra és el 10% del que es recaptarà amb l'impost sobre l'activitat de les nuclears fins al 2027, any màxim de funcionament de l'última central. En concret, els 50 milions d'euros previstos en 10 anys s'utilitzaran per fomentar la reactivació econòmica del territori de la zona nuclear d'Ascó i Vandellòs, així com per millorar-ne la competitivitat i la diversificació econòmica. És l'anunci que dimarts va fer el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, a la divuitena d'alcaldes dels municipis més pròxims a les centrals.

La trobada amb els batlles s'ha produït com a pas previ a la creació d'un fons que permeti aquestes accions, que depèn de l'aprovació per part del Govern d'un reglament que concretarà la seva implementació. La prioritat és que es faci en els municipis més pròxims a les centrals, com és el cas de l'Ametlla de Mar. "És una quantitat considerable perquè puguem pensar en grans projectes. Tindrem l'oportunitat de fer que el territori sigui molt més atractiu i a la vegada poder superar l'època nuclear que estem vivint" explicava després de la reunió l'alcalde Jordi Gaseni.

La primera quantitat que s'invertirà al territori superarà els 3 milions d'euros, corresponents a la recaptació de l'impost durant el 2015 perquè en el primer any de funcionament de la taxa es van recaptar excepcionalment 30 milions, donat que va estar suspès durant uns mesos pel Tribunal Constitucional.


respostes a "Es destinaran 50 milions d'euros a la reactivac..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 678,16 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007