Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El govern reclama a l'Agència Catalana de l'Aigua que executi les obres pendents i projecti les solucions per la depuració d'aigües a la població

03 . Nov, 2016 a les 15:00
per drodriguez a La notícia del dia
1241 reproduccions
Els treballs de connexió del clavegueram de la zona de Ribes Altes i de la Part de Cala directament a la depuradora municipal, a través d'un nou col·lector, encara no s'han realitzat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va anunciar que les obres es farien el 2015, però a dos mesos per acabar el 2016 encara no s'han dut a terme.

És per aquest motiu que aquest dimecres al migdia, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i el primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny, es van reunir amb les autoritats de l'ACA per abordar la situació i reclamar que s'executi aquesta llargament reivindicada actuació, que «es va quedar a mitges».

A més, també van traslladar la demanda de posar en funcionament les bombes que hi ha a l'aparcament del barranc de Galetet –on també reclamen l'adequació de la caseta– i a la finalització del carrer Cala Joanet, que permetrien solucionar gran part dels problemes de sanejament i «donaria millores als problemes que tenim, sobretot a l'estiu, a la zona de la plaça del Canó» explica l'alcalde.

Però més enllà de complir amb aquests compromisos pendents, també es va reclamar a l'Agència Catalana de l'Aigua que contempli en els pròxims pressupostos per 2017, l'estudi per millorar tota la xarxa d'aigües residuals, donada la necessitat de dotar d'una estació depuradora a les urbanitzacions del nord del terme.

«Vam reclamar una solució definitiva, que fa molts anys que demanem, a la depuradora perquè inclogui el clavegueram de les urbanitzacions de la zona nord, sobretot de les Tres Cales» comenta Gaseni, que va veure bona predisposició per part de l'ACA «per iniciar aquest important projecte, molt necessari per normalitzar l'urbanisme de l'Ametlla».

Actualment el municipi té en funcionament l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de l'Ametlla de Mar, des de l'any 1997. L'any 2005 es va posar en marxa una altra depuradora, de més petites dimensions, a la urbanització Marina Sant Jordi, i el 2010 la planta situada al pol·lígon industrial Les Creuetes.


respostes a "El govern reclama a l'Agència Catalana de l'Aig..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 675,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 113
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007