Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Entra en servei el nou Vehicle d'Intervenció Ràpida a l'Ametlla de Mar

17 . Nov, 2015 a les 14:03
per drodriguez a La notícia del dia
2701 reproduccions
Aquest dimarts entra en servei el nou vehicle d'intervenció ràpida a l'Ametlla de Mar, coincidint amb el desplegament del nou concurs de transport sanitari. Aquest vehicle substitueix l'ambulància de Suport Vital Bàsic que hi havia ubicada actualment al municipi. L'objectiu de la implantació del nou VIR és la de potenciar l'assistència dels pacients in situ, i està integrat per un metge i un tècnic d'emergències sanitàries. En els mesos de més afluència turística s'incorporarà una ambulància de Suport Vital Bàsic de reforç. El servei d'atenció d'ambdós vehicles serà continuat durant les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

El nou vehicle, únic al territori, es troba ubicat a l'Ametlla de Mar perquè s'ha avaluat que des de Reus fins a l'Aldea no hi ha cap ambulància de Suport Vital Avançat. El VIR haurà d'actuar sempre amb el suport d'una ambulància perquè no incorpora llitera i no pot fer trasllats de pacients.
D'aquesta manera, l'ambulància local del Servei d'Urgències Municipal es queda com a única ambulància a l'Ametlla de Mar durant els mesos d'hivern. De fet l'equip de govern està mantenint converses amb la nova empresa adjudicatària del transport sanitari a l'Ebre per tal d'establir un conveni de col·laboració que reforci el servei d'emergències del municipi.

Les noves 25 dotacions, que s'han estrenat avui, han estat renovades en el desplegament del nou concurs adjudicat a l'UTE Egara. En concret, a banda del VIR, hi ha 21 ambulàncies de Suport Vital Bàsic i 3 de Suport Vital Avançat. Les ambulàncies són de canvi automàtic, duen il·luminació LED i un ordinador embarcat que disposa d'un navegador amb programació específica per a emergències.

Les noves ambulàncies de les Terres de l'Ebre incorporen millores en la il·luminació, la climatització i la comunicació, i s'ha actualitzat tota l'electromedicina. Entre les novetats, destaca, el nou equipament monitor que incorpora millores molt importants.

Una altra de les grans innovacions és l'aparell LUCAS, un cardiocompressor que fa mecànicament el massatge cardíac en la reanimació cardiopulmonar. Per últim, les noves ambulàncies incorporen un respirador d'última generació, han ampliat els sistemes de retenció, mobilització i immobilització infantil i duen nous matalassos de buit, entre altres.

La polèmica sobre la reestructuració de les emergències mèdiques, que suprimeix els vehicles nocturns d'alguns municipis del territori, ha marcat l'inici de la nova empresa concessionària i ha activat la plataforma Salvem les Ambulàncies. Els integrants del col·lectiu contra el model actual afirmen que les supressions de vehicles afectaran negativament el territori. Per aquest motiu han convocat una manifestació al pont Lo Passador, entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, diumenge a les 12 h del migdia.


respostes a "Entra en servei el nou Vehicle d'Intervenció Rà..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,11 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007