Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El SUM presenta les dades del 2015

11 . Mar, 2016 a les 10:51
per gfigueres a La notícia del dia
1639 reproduccions
El buit d'ambulància que va patir l'Ametlla de Mar l'any 2000 va fer que l'Ajuntament de la població engegues el Servei d'Urgències Municipal, el SUM, un servei que cobreix les urgències i emergències del terme municipal i també realitza preventius i atencions socials; i que actualment, després del darrer desplegament sanitari, s'ha establert com l'única ambulància a aquest municipi del Baix Ebre.
Aquest dimarts el SUM ha fet públiques les estadístiques de les actuacions realitzades durant el 2015. En total la xifra d'activacions arriba a les 762, una dada força alta tenint en compte que la població es multiplica a l'estiu. Tot i això, les activacions sofreixen un lleuger descens motivat sobretot per la reducció d'atencions en l'àmbit social. En canvi les xifres per activacions a urgències i emergències es mantenen pràcticament igual.
"És cert que en l'àmbit de serveis socials l'any passat teníem més activacions donat que ajudàvem a un cas en concret i per això hem baixat aquestes xifres. Però anualment les dades d'urgències i emergències varien ben poc" explica el tècnic del SUM, Antonio Comes, que destaca que és l'única ambulància amb base a la població i que està operativa les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

La gran majoria d'actuacions han estat activades per particulars
Segons les estadístiques facilitades pel SUM, s'han realitzat 330 urgències d'adults, 22 emergències de risc vital imminent, 4 urgències pediàtriques, 5 emergències pediàtriques, 129 serveis preventius, 20 accidents de trànsit i 134 serveis de suport a persones amb mobilitat reduïda, entre altres. Respecte a la patologia, destaca un any més la traumatologia amb 167 casos; i en el cas dels serveis domiciliaris la neurologia perquè inclou malalties com l'Alzheimer. Per lloc de l'incident la gran majoria d'avisos s'han realitzat en domicilis al nucli urbà, seguit de les zones esportives.

Primera trobada del regidor de Sanitat amb el nou gerent de la regió sanitària
Aquest dijous es van trobar a Tortosa el regidor de Sanitat de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Joan Manel Tello, i el nou gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, Ismael Piñas, per tal de valorar el servei que s'està prestant a la població i exposar les demandes que des del consistori veuen necessàries per reforçar-lo. D'entre aquestes destaca la demanda d'un reforç d'assistència mèdica al Centre d'Atenció Primària durant els mesos de major afluència turística donat que el municipi multiplica el nombre d'habitants en aquestes èpoques. Per l'altra banda, també s'ha demanat que es coordini l'ambulància municipal amb el servei d'Emergències Mèdiques i així facilitar l'atenció d'urgències i emergències i sobretot permetre agilitzar els trasllats al CAP o a centres hospitalaris.


respostes a "El SUM presenta les dades del 2015"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,30 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007