Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les llums tornen a la mar

22 . Feb, 2013 a les 13:05
per otomas a La notícia del dia
2389 reproduccions
El 18 de febrer al vespre les embarcacions d'encerclament del peix blau de l'Ametlla de Mar, les llums van tornar  a la mar. Tot i estar dos mesos aturats les barques caleres s'han trobat amb una situació similar a l'anterior temporada. És a dir, peix jove i poc. Recordem que en la temporada passada les llums van haver de traslladar la zona de pesca al nord de la demarcació ja que no es trobava peix a les aigües caleres. A més, el preu del gasoil suposa una llosa per aquestes embarcacions. A aquest context, a més, cal afegir que al finalitzar l'aturada biològica les embarcacions caleres s'han trobat amb embarcacions d'arreu de Catalunya que venen a pescar a la mateixa zona.
Janet Llambrich, Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar remarcava que "els primers dies de pesca a les barques ja els ha tocat anar cap al nord de la província que és on hi ha peix. A més, després de dos mesos d'aturada ens trobem que barques de tot arreu venen a pescar aquí. A més, ells només realitzen un mes d'aturada biològica. Crec que aquest és un dels temes que s'hauria de mirar com s'han d'arreglar".
Les captures de peix blau al Golf de Sant Jordi ja fa anys que han anat en descens. Per aquest motiu, les confraries de l'Ametlla de Mar, Cambrils i Tarragona van encarregar, aquest any passat, estudis sobre el peix blau a l'Institut Espanyol d'Oceanografia i a la Direcció General de Pesca. Des de la Confraria de Pescadors, el Patró Major ha confirmat que encara no han rebut resposta. De fet, el 22 de febrer el nou Delegat General de Pesca, Jordi Ciuraneta, es reuní amb el Patró Major de la Confraria i, segons Llambrich, se li van traslladar diverses qüestions que preocupen al sector com la situació del peix blau, i les aturades biològiques subvencionades, les vedes, tant en l'encerclament del peix blau, com en l'arrossegament.
respostes a "Les llums tornen a la mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,42 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007