Màx: º C, mín: º C

En directe

Àgora

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Indignació dels tonyinaires pel veto de la comissària europea de Pesca a l'increment de la quota de captures

28 . Nov, 2013 a les 15:00
per gfigueres a La notícia del dia
2337 reproduccions
El sector estatal reclamava en la reunió de l'ICCAT de Ciutat del Cap un augment de 500 tones que, finalment, ha estat desestimat
Olga Tomàs
El sector de la pesca de la tonyina roja torna "indignat"  i amb les mans buides de la reunió de l'ICCAT  que ha tingut lloc durant l'última setmana a Ciutat del Cap després que s'hagi desestimat no només la petició inicial d'incrementar la quota de pesca de 2.600 tones, sinó també la proposta final més modesta de 500.  Així, l'any vinent tindran el mateix TAC 13.400 tones. La comissària europea de Pesca, Maria Damanaki, va oposar-se a "qualsevol increment" tot i que l'augment moderat no hauria perjudicat la recuperació de l'espècie segons el Comité Científic de l'ICCAT.
"És una decepció molt gran. Crec que la senyora Damanaki ha actuat d'esquenes al sector i al comitè científic", subratlla Juan Serrano, des del Grup Balfegó.
Serrano també critica que Damanaki tampoc ha estat prou contundent per oposar-se a propostes d'altres països membres de l'ICCAT, com Noruega, de modificar el pla de recuperació per incrementar el període de pesca de la tonyina al es seves aigües a quatre mesos o per sol·licitar les mateixes mesures de gestió de la tonyina roja a Europa a l'Atlàntic occidental.

Des dels sector confien que en la reunió de l'any vinent, Damanaki ja no encapçalarà la delegació comunitària -s'han de celebrar eleccions europees- i que la posició de la UE sigui més flexible i favorable als interessos dels pescadors.
La part positiva de la reunió és que la tecnologia de mesurar la biomassa de les tonyines de les granges, que fa dos anys que s'aplica a Espanya, ara s'estendrà a Túnez i Turquia.


respostes a "Indignació dels tonyinaires pel veto de la comi..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 643,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 180
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007