Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Yannick Garcia Porres rep el Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar

27 . Abr, 2012 a les 08:26
per gfigueres a La notícia del dia
2984 reproduccions
El Castell de Sant Jordi d'Alfama, símbol identitari i patrimoni històric de l'Ametlla de Mar, fou diumenge dia 22 d'abril l'escenari de l'acte de lliurament del Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar, que aquest any, en la seva 20a edició, es feia coincidir amb la tradicional i popular Diada al Castell.

L'interior del Castell va servir per al solemne acte que va comptar amb la glossa de l'obra a càrrec de Joan Rebull, membre del jurat i per escoltar les paraules del guanyador, que es mostrava satisfet. Yannick Garcia Porres, ampostí i resident a Barcelona de 33 anys d'edat, va parlar de la seva obra, Barbamecs, un recull de vuit relats que va convèncer al jurat i que il·lusionen l'autor a continuar treballant la prosa, donada la seva preferència fins ara per la poesia. Per a Yannick Garcia, "ha estat un acte fantàstic que m'ha emocionat. Per a mi haver guanyat el premi significa una empenta en la meva carrera i en la meva intenció literària, una incursió en la prosa que espero que doni més fruits ja que fins ara m'havia centrat més en la part de poesia i, per tant, és una gran oportunitat. Tenim ganes d'escriure, però al darrera hi ha d'haver un suport  i algú al que li interessi el que escrius i si guanyes un premi així vol dir que almenys hi ha un grup de gent al que li interessa i espero que n'hagin més, i a partir d'aquí trobes més motivació per sentir-te esperonat i continuar escrivint".

Al mateix temps, l'acte va servir per refermar el compromís de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar amb la cultura i la literatura catalanes. La regidora de Cultura, Eva del Amo, també es mostrava satisfeta i assegurava que, "l'acte ha anat molt bé, el guanyador ha estat molt content. L'obra guanyadora ha estat molt interessant i estem contents pel resultat del premi. L'ajuntament, fent un esforç considerable en la situació que estem, es compromet a donar continuïtat al premi, que aquest any arribava a la seva 20a edició, i a la seva dotació, i esperem que segueixi molts anys més".

Yannick Garcia Porres és intèrpret de conferències, traductor i corrector per a diverses editorials. Format en escriptura teatral a l'Obrador de la Sala Beckett i en creació literària a la Universitat Pompeu Fabra, Yannick Garcia Porres va guanyar el II Premi de Poesia Gabriel Ferreter l'any 2003 amb el recull de Dalt i de baix que fou publicat per edicions 62 i ha col·laborat en l'antologia de poesia ebrenca Terres d'aigua, poemari de les Terres de l'Ebre publicat per Cossetània.

El jurat ha estat format com en anys anteriors, per Pilar Casanova, Marta Magrinyà, Judit Juncosa, Joan Rebull i Manuel Ollé que n'és el president.

Com és habitual, a més dels 3000 euros del premi en metàl·lic, el guanyador ha vist publicada la seva obra per Cossetània Edicions. El Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar és un certamen  literari destinat a joves autors en llengua catalana menors de 40 anys. Diumenge va quedar convocada la 21a edició.


respostes a "Yannick Garcia Porres rep el Premi de Narrativ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 676,12 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 188
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007