Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

30 anys de la Diada al Castell de Sant Jordi

24 . Abr, 2012 a les 13:53 | 00:04:09
per gfigueres a La notícia del dia
2185 reproduccions
Diumenge dia 22 d'abril va tenir lloc a l'Ametlla de Mar la tradicional Diada al Castell de Sant Jordi, jornada festiva que s'emplaça a les immediacions del Castell de Sant Jordi d'Alfama, just al costat de la platja, i que va congregar centenars de caleros i caleres com cada any.

Albert Medrano, regidor de Festes explicava que, "trenta anys no es compleixen cada dia. Ens ha fet un dia esplèndid i crec que la gent de La Cala espera aquest dia i s'ha convertit en un dia diferent. Si al damunt afegim la part cultural amb l'entrega del premi de narrativa i la col·laboració de la gent, veurem el perquè es un dia que està marcat a l'agenda dels caleros. Cada vegada anem millorant, hem inclòs les activitats per als xiquets amb tallers i d'això es tracta, que tothom hagi gaudit del dia, i anar treballant en noves idees perquè aquesta festa vagi sent més coneguda".

Actes lúdics, culturals i festius van omplir un programa d'activitats que va començar a les 9 del matí, moment en què s'inicià la caminada popular des del poble fins a Sant Jordi que transcorre pel GR-92, un bon pretext per fer activitat física fins a les 10 del matí que va començar al castell l'habitual sardinada popular.

Entre les 10 del matí i el migdia, va tenir lloc un taller de pintures de personatges medievals, activitats lúdiques que van estan destinades a majors de 5 anys i que van tenir força èxit.

La Diada fou aquest any l'escenari escollit per a l'ajuntament, per a lliurar el XX Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar, que aquest any ha guanyat l'escriptor ampostí, Yannick Garcia Porres, amb l'obra Barbamecs. L'interior del Castell va servir per al solemne acte que va comptar amb la glossa de l'obra a càrrec de Joan Rebull i les paraules del guanyador, que poc després de rebre el premi es mostrava satisfet. Per a Yannick Garcia, "ha estat un acte fantàstic que m'ha emocionat. Per a mi haver guanyat el premi significa una empenta en la meva carrera i en la meva intenció literària, una incursió en la prosa que espero que doni més fruits ja que fins ara m'havia centrat més en la part de poesia i, per tant, és una gran oportunitat. Tenim ganes d'escriure, però al darrera hi ha d'haver un suport  i algú al que li interessi el que escrius i si guanyes un premi així vol dir que almenys hi ha un grup de gent al que li interessa i espero que n'hagin més, i a partir d'aquí trobes més motivació per sentir-te esperonat i continuar escrivint".

La regidora de Cultura, Eva del Amo, també es mostrava satisfeta i assegurava que, "l'acte ha anat molt bé, el vencedor ha estat molt content. L'obra guanyadora ha estat molt interessant i estem contents pel resultat del premi. L'ajuntament, fent un esforç considerable en la situació que estem, ens comprometem a donar continuïtat al premi que aquest any arribava a la seva 20a edició i a la seva dotació, i esperem que segueixi molts anys més".

A les 13 hores començà el concurs de paelles amb premis pels tres primers classificats, Juan Jose Martí Tomàs, Teresa Borràs i Carme Domènech de 150 euros, 120euros i 100 euros respectivament, i l'obsequi d'una botella de cava commemorativa per a tots els participants.

Després de dinar, la Diada va ser amenitzada per la Xaranga i a les 18h, com a cloenda de la jornada, el Grup Escènic de la SCER va representar la Llegenda de Sant Jordi. L'interior del Castell acollí durant tot el dia l'exposició, Camins històrics i tradicionals de les comarques de Tarragona, que des d'avui es podrà visitar al Centre d'Interpretació de la Pesca.

Aquesta fou la 30a edició d'una festa popular que va començar l'any 1982 com una jornada reivindicativa que demanava poder accedir a la platja i al castell per uns camins de propietat privada i que en el transcurs dels anys ha acabat convertint-se en tot un signe d'identitat de la història i del caràcter dels ciutadans de l'Ametlla de Mar, que van veure com fa un parell d'anys se'ls lliurava un exemplar simbòlic del conveni de cessió de la propietat del Castell de Sant Jordi i el seu entorn per commemorar la cessió signada pels propietaris a l'ajuntament.


respostes a "30 anys de la Diada al Castell de Sant Jordi"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,08 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007