Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Futur incert del Projecte Zèfir

24 . Mai, 2013 a les 12:57
per gfigueres a La notícia del dia
2424 reproduccions
Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i la Coordinadora Anti Parc Eòlic es mostren satisfets amb la notícia que el parc eòlic marí projectat davant de la costa de la Cala tingui un futur incert davant la manca de primes al sector eòlic i la fugida de capital de les empreses interessades a altres zones.

Aquest dimarts el Diari de Tarragona publicava que l'absència de primes ha deixat el parc marí experimental, Zèfir Test Station, projectat davant de la costa de l'Ametlla de Mar sense calendari d'execució. De fet, des de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), el seu president Antoni Martínez, va reconèixer  al Diari que el fet que el PP hagi retirat les primes al sector eòlic i que les empreses interessades en el Zèfir, Alstom i Gamesa, estiguin invertint a altres punts d'Espanya i Europa dificulta que el parc a l'Ametlla sigui una realitat.
Una notícia que des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'afirma que certifica la incertesa d'aquest projecte. Tot i que, el regidor de Gestió del Territori, Rubén Lallana lamenta de nou que "una vegada més ens hem trobat amb la desinformació des de l'IREC i que el projecte Zèfir s'hagi diluït per motius econòmics i no per haver escoltat la voluntat del poble de la Cala. Tot i això estem satisfets amb el futur incert del parc".
Des de la Coordinadora Anti Parc Eòlic de la Cala, Mayte Puell ha afirmat que han rebut amb satisfacció i sorpresa la notícia. "De moment el projecte només està en fase administrativa, per tant, no podem parlar de calendari d'execució. Tot i això estem satisfets perquè cada vegada el fet que hi hagi el parc a la Cala sigui una idea més allunyada", explicà Mayte Puell membre de la Coordinadora. A més,  Puell ha afirmat que un dels arguments de l'IREC era la creació d'ocupació, però que el gruix de llocs de treball s'haguessin creat a Tarragona on es prèvia ubicar el centre logístic. De fet, a l'Ametlla només es preveien tres llocs de treball i dues embarcacions de manteniment.


respostes a "Futur incert del Projecte Zèfir"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,91 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007