Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar, pròxim municipi tarragoní on arribarà el gas

09 . Mar, 2012 a les 13:58
per gfigueres a La notícia del dia
2025 reproduccions
L'Ametlla de Mar és un dels pròxims municipis tarragonins on arribarà el gas. Gas Natural va presentar aquest dijous a Tarragona els projectes que executarà enguany al Camp i l'Ebre i la inversió total prevista, que s'eleva als 13,8 milions d'euros. La companyia també ha sol·licitat els permisos per portar el gas a la urbanització Punta de la Mora, de Tarragona. A part, l'Ampolla, la Sènia, Vinyols i els Arcs i Falset estan en fase de tràmit. Només hi ha dues capitals de comarca on no hi arriba el gas: Falset -que en breu s'iniciarà l'estudi- i Gandesa -on encara no hi ha hagut contactes. Gas Natural subministra ara mateix a 47 municipis, amb un total de 154.740 punts de subministrament.

Augmentar els punts de subministrament ( llars, comerços, petites indústries, grans empreses, etc) és la prioritat de l'empresa i on hi destina el gruix dels gairebé 14 milions d'euros d'inversió. En concret, 13,2 milions serviran per ampliar la xarxa de distribució, amb la construcció de 67,6 nous quilòmetres i incorporar gairebé 5.800 nous punts de subministrament.

A finals del 2011 el total de punts de subministrament a les comarques tarragonines era de 154.740 (es van incorporar un total de 4.192 nous punts durant tot l'any passa)t. Gas Natural continua treballant en la tramitació del projecte i les autoritzacions de dues infraestructures, que són el gaseoducte Móra-Ascó-Flix, i el de l'Ametlla-Ampolla-Camarles-Perelló.

La companyia assegura que l'autorització administrativa de la Generalitat per distribuir a l'Ametlla arribarà "en qüestió de dies" i, segons Andreu, es podrà fer infraestructura abans de l'estiu. Segons Miquel Andreu, delegat a Tarragona de Gas natural Distribución, "la distribució és molt diversa en quant a usos del gas a nivell domèstic. Hi ha molta segona i primera residència, llocs on l'ús unitari és molt elevat i altres on és molt baix, donat que la vivenda només s'utilitza a l'estiu i per tant una de les peculiaritats és que hi ha molta diversificació en quant a la tipologia de consum i distribució, deixant de banda l'ús industrial".

La companyia té en fase d'autoritzacions administratives els projectes per fer arribar el gas a l'Ampolla i la Sènia, i en fase d'estudi el projecte per a Vinyols i els Arcs i Montbrió. A la vegada, s'iniciarà l'estudi per Falset, una de les dues úniques capitals de comarca on encara no hi ha gas natural, i on ja es preveu que es resoldrà amb una planta provisional de gas natural liquat.

Andreu ha destacat l'esforç inversor de la companyia, amb prop de 14 milions, en comparació als 9,4 del 2011 que es van destinar principalment a la construcció de noves xarxes i a la renovació de la xarxa existent.


respostes a "L'Ametlla de Mar, pròxim municipi tarragoní on ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 61
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007