Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Gas natural també arribarà aquest any a l'Ametlla de Mar

01 . Mar, 2012 a les 14:15
per gfigueres a La notícia del dia
2411 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ja està ultimant els detalls per a l'arribada del gas natural a l'Ametlla de Mar. Gas Natural ja ha presentat el projecte a l'Ajuntament.

De moment s'ha aconseguit que s'avanci l'arribada del gas a l'Ametlla. El govern espanyol té previst de realitzar el gasoducte Tivissa-Paterna que transportarà gas natural a tot el territori, però fins que no arribi i per avançar aquest servei i que els ciutadans en puguin gaudir aviat, es col·locarà un dipòsit de gas natural liquat a la zona esportiva per donar servei al nucli urbà. Aquest dipòsit es col·locarà de manera provisional fins que no es faci el Gasoducte. D'aquesta manera es podrà començar a treballar en el sector 22b1, que ha estat aprovat recentment per l'Ajuntament.

Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "estàvem al damunt del projecte i hem aconseguit aprofitar la situació. En aquest, com en d'altres projectes, la nostra intenció és procurar que a l'Ametlla es visqui millor, i aquesta és una alternativa energètica que ens ajudarà a donar un pas endavant".

Es farà en dues fases, una inicial on hi ha una inversió de 121.360 euros, que subvenciona totalment la Generalitat de Catalunya, amb la qual cosa no representarà cap cost per a l'Ajuntament, i una segona fase que serà pels carrers del poble i que instal·larà Gas Natural com empresa subministradora.

Les obres de la primera fase consisteixen en la construcció del dipòsit de gas, i tota la canalització fins arribar al poble, que arribarà per on hi ha el pàrquing del Galetet, passant per sota de l'autopista.
Aquesta primera fase està previst que es començaran les obres a mitjans del mes de març, amb la qual cosa, abans de l'estiu podria estar acabada.

La Segona fase consistirà en fer tota la canalització del poble. El projecte de la segona fase també es tindrà a finals d'aquest mes i un cop acabada i posada en funcionament la primera fase, es procedirà a obrir els carrers del poble i oferir a tots els ciutadans la possibilitat de connectar-se.

En aquesta fase el cost de portar el gas, és a dir, fer les rases per obrir el carrer i col·locar les canonades pels carrers, estarà finançat per Gas Natural, però la instal·lació interior de cada casa l'haurà de pagar cada usuari. Gas Natural ja informarà, més endavant, com donar-se d'alta al servei.

També hi ha previst donar servei a les urbanitzacions allunyades del nucli urbà. Això es farà poc a poc i a mesura que es vagin urbanitzant i modernitzant les urbanitzacions existents. Per fer això, l'Ajuntament està fent la previsió de les canonades i l'obra civil, perquè en un futur, es pugui fer la connexió a la xarxa de gas de tot el municipi.
La primera en gaudir d'aquest servei, serà Roques Daurades on s'ha fet la inversió amb les obres d'urbanització ja acabades i ja s'ha previst a Sant Jordi d'Alfama sector Castell, Tres Cales segona fase i , lògicament, el sector del 22b1.


respostes a "El Gas natural també arribarà aquest any a l'Am..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1016,16 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007