Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Pesca, tradició i història en panells a peu del port de l'Ametlla de Mar

04 . Gen, 2011 a les 12:52 | 00:02:14
2994 reproduccions
El port de l'Ametlla de Mar ja compta amb uns panells informatius vora el mar. La pesca com a motor de la història de l'Ametlla de Mar aquest és un dels objectius i atractius, a la vegada, dels panells. Aquesta iniciativa impulsada per la regidoria de Medi Ambient des del Centre d'Interpretació de la Pesca, amb conveni amb la Confraria de Pescadors, està subvencionada pel GALLCE (Grup d'Acció Local del Litoral de la Costa de l'Ebre). El projecte que porta per nom Descobreix el port té com a fita revalorar el sector pesquer donant a conèixer els arts de pesca, dades tècniques com la temporada de l'any en la qual es practica, les mides de les embarcacions, profunditat de pesca, tipus de peix i horaris. Els panells estan en català, castellà i anglès i estan situats al llarg del port tot fent un recorregut que comença de davant el Centre d'Interpretació, passant per l'escar, fins a la llotja. Actualment, s'està treballant en nous panells dedicats a la pesca més artesanal, com el rall i el pioc, per tal de completar l'itinerari.
Xavier Solé, de la regidoria de Medi Ambient ens parla del valor explicatiu i visual d'aquesta iniciativa: " Els panells instal·lats parlen de la pesca artesanal i industrial. A més, fan una pinzellada història de l'antiga llotja i de l'actual plaça del canó on es van situar els primers pobladors de la Cala. D'aquesta manera volem posar en valor la pesca i que els visitants coneguin que significa pel poble."
El recorregut pel port de la mà d'aquests panells explicatius permet ampliar l'espai d'acció del Centre d'Interpretació. D'aquesta manera es trenca amb els límits físics del centre i s'invita als visitants a conèixer el món de la pesca d'una manera directa podent observar les embarcacions, les arts de pesca i conèixer una mica més la història de l'Ametlla sempre lligada a la mar.


respostes a "Pesca, tradició i història en panells a peu del..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,79 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007