Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

A la recerca de la història de La Cala

07 . Mai, 2010 a les 10:47
per gfigueres a La notícia del dia
2652 reproduccions
Les regidories de Medi Ambient i d'Ensenyament i Cultura estan treballant per tirar endavant un dels projectes més ambiciosos del Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP). I és que per a aquest centre és treball prioritari la conservació de tots els elements patrimonials i arqueològics que pertanyen a la nostra història lligada a la mar, la pesca i el territori com ara àmfores, arts de pesca, eines, teixits i fotografies entre d'altres objectes. Per això, el CIP està iniciant un inventari d'objectes per tal de documentar-los, conèixer el seu estat de conservació i valorar la possibilitat d'exposar-los públicament. Amb aquesta finalitat, els seus tècnics estan demanant als caleros i caleres que si tenen material que vulguin documentar i que pugui formar part de l'exposició en aquest equipament públic que el portin al centre de dilluns a divendres de 10 a 13. També poden contactar-ne amb els tècnics de les dues regidories mitjançant el telèfon 664 46 90 97 o el correu electrònic laplatjadelpes@ametllamar.cat. Dani Boquera, tècnic de Cultura, explicava que "aquesta és una de les línies d'acció del CIP, anar a la recerca de la història del municipi i una de les maneres de fer-ho és recollir els elements que formen part del patrimoni calero, de la nostra costa, de la nostra vida, per tal de poder-los exposar i explicar i d'aquesta manera entendre el nostre passat i també difondre'l".

Dos opcions

Els caleros i caleres que vulguin col·laborar amb aquesta campanya tenen dues opcions: cedir el material temporalment o donar-lo definitivament. En el dos supòsits, els objectes es registraran per fer un inventari, mirar el seu estat de conservació i si tenen una importància rellevant o són elements que l'ajuntament ja té en el seu fons municipal. En principi la selecció no està molt tancada perquè no se sap exactament el tipus d'objectes que disposen els veïns. Al registre constarà el nom del propietari i les seves dades i se li donarà un rebut conforme ha entregat la peça de manera definitiva o l'ha cedit temporalment. Segons Boquera, és obligació de qualsevol administració pública que vetlli pel patrimoni garantir la seva conservació, l'adequada manipulació de tots els objectes i no malmetre res. Els donants o els que cedeixen les peces no han de tenir cap temor a perdre-les perquè no és la voluntat del centre requisar res. Amb el material recollit, el centre preveu dos àmbits d'actuació: d'una banda, una exposició permanent que tot just es comença a treballar per explicar la història de la confraria de pescadors i de l'ús que se'n feia de l'edifici perquè tothom conegui la importància d'aquesta institució que ha marcat la vida calera durant molts d'anys i, d'altra, les exposicions temporals de caràcter monogràfic que serviran per complementar tota aquesta tasca.

Diada de Sant Pere
En concret, per a la diada de Sant Pere, el Centre d'Interpretació de la Pesca ja inaugura una exposició amb uns panells explicatius sobre la història general de les confraries a Catalunya i, més en profunditat, sobre la nostra confraria i l'ofici de pescador a La Cala amb imatges i objectes que ja pertanyen al municipi més les aportacions fetes a través d'aquesta campanya.


respostes a "A la recerca de la història de La Cala"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,90 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 98
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007