Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Ple de l'ajuntament aprova per majoria absoluta l'arranjament de l'entorn de l'Estany Podrit

28 . Mai, 2010 a les 12:48
per gfigueres a La notícia del dia
2807 reproduccions
La unanimitat pràcticament absoluta de tots els grups polítics locals va ser la nota més destacada de la reunió ordinària del ple de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar celebrat aquest dijous 27 de maig. Malgrat haver 11 punts en l'ordre del dia, el ple va ser força ràpid i només van haver un parell de qüestions que van provocar un petit debat d'idees contraposades. Aquestes feien referència a l'aprovació definitiva de l'arranjament de l'entorn de l'Estany Podrit i a l'aprovació inicial del reglament del servei municipal de l'aparcament de les escoles velles, punt introduït al plenari per la via d'urgència. Els dos punts, però, van ser aprovats per majoria absoluta amb la negativa, en el primer, i l'abstenció, en el segon, dels representats d'ERC.

Respectuosa i resolutiva
El portaveu del govern municipal, Antoni Montagut, destacava l'aprovació definitiva de l'arranjament de l'Estany Podrit. "Serà una actuació que tindrà un valor de més de 200.000 euros i és molt similar a les que s'han fet a l'Estany Tort, a Platja Xelin i a l'entorn del Castell de Sant Jordi. És una actuació respectuosa amb el Medi Ambient i també dóna solució a l'accés a la platja" Montagut afegia que amb aquesta actuació el que es fa és facilitar l'accés rodat i la possibilitat que hi hagi un aparcament tou per a la gent que hi vagi i també un accés a la platja per als vehicles d'emergències i els vehicles de neteja de la brigada. A més explicava que la zona de picnic, d'uns 3000 metros2, farà que l'entorn sigui un espai molt més agradable per a les famílies.

El perquè dels 11 vots a favor
Ricardo Llaó, del PP, explicava perquè el seu vot havia estat favorable a tots els punts. "Bàsicament s'han tractat algunes modificacions de planejament en el sentit que es volen fer canvis a la nevera i, per tant, s'ha de modificar de manera puntual el pla especial del sistema general portuari del port de l'Ametlla de Mar i també, d'altra banda, a Ribes Altes l'ajuntament i els veïns han consensuat alguns canvis en el planejament per mirar de resoldre les incoherències que es produeixen". Antonio Espuny, portaveu del PSC, qualificava el ple de tràmit però, tot i això es mostrava "preocupat pel punt que fa referència al reglament del servei municipal de l'aparcament de les escoles velles. Em pregunto si, a banda del cost de la plaça, els usuaris hauran de pagar els costos de manteniment i de vigilància. També hem volgut saber si aquesta última seria les 24 hores del dia o no".

Negativa i abstenció

ERC va votar en contra de l'aprovació definitiva del projecte d'arranjament de la baixada a l'Estany Podrit. Jordi Gaseni deia que "nosaltres teníem dubtes d'aquest projecte aprovat avui definitivament. Ja van votar que no en l'aprovació inicial i seguim estant en desacord perquè no s'ha tocat el projecte que creiem que és excessiu. Es podria fer d'una altra manera. Sempre, des de l'equip de govern han dit que no tocaran o intentaran tocar el mínim possible del que és la zona Sud de la costa de La Cala". Gaseni també lamentava que se'ls presentés a última hora sense passar per la comissió informativa el reglament sobre els preus de l'aparcament, en el que es van abstenir, perquè considera que és un projecte molt important per la seva magnitud econòmica.

Altres temes
Destacar dels punts que es van tractar al plenari, i que van ser aprovats amb el consens de tots els regidors presents al plenari van ser l'aprovació de l'annex per a l'any 2010 del conveni marc entre el CCBE i l'ajuntament per a la prestació del servei social d'atenció domiciliària, l'acceptació de la subvenció per al finançament de les despeses de funcionament de l'Escola Municipal de Música i l'aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge de l'Ametlla de Mar 2010-2016.  


respostes a "El Ple de l'ajuntament aprova per majoria absol..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,33 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 54
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007