Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tiren endavant més actuacions de millora a la costa de l'Ametlla de Mar

01 . Abr, 2010 a les 19:14
2458 reproduccions
L'Aprovació inicial del projecte d'arranjament de la cala de l'Estany Podrit va ser un dels punts més rellevants que es van tractar al ple del passat dia 25 de març. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, del PSC i del PP. En canvi, des d'ERC es va votar en contra. Els republicans van argumentar que aquest projecte segueix la mateixa línia d'actuació que hi ha prevista al tram sud del GR-92 del municipi. I, per tant, segons ERC hi torna a haver un excés de formigó i de pedra d'Ulldecona. Des de l'equip de govern, Antoni Montagut, va respondre explicant les actuacions que es durant a terme en aquest projecte: un aparcament de terra compactada, unes taules i banquets de fusta i la millora de l'accés de vehicles autoritzats a la platja. És a dir, ambulàncies o vehicles de neteja de l'Estany Podrit.

Ens ho explica Antoni Montagut, portaveu del govern: "Un dels punts que hem aprovat avui ha estat l'enderroc de la fàbrica de gel. Entenem que és una acció emblemàtica per tal de tornar a recuperar l'espai d'una visió del port privilegiada del nostre poble. Per una altra banda, una de les altres accions urbanístiques que hem fet ha sigut l'aprovació inicial d'un arranjament de la platja de l'Estany Podrit. Representarà una millora en el que és la part sud el nostre litoral. Pel que fa al cementiri nuclear hi ha hagut un posicionament conjunt en contra i presentem les al·legacions al Ministeri d'Indústria i als departaments corresponents."

A més, Montagut va fer voler deixar clar que des de l'equip de govern s'estava obert a escoltar la veu de l'oposició com particulars pel que fa a les actuacions previstes.
Per la seva part els republicans consideren que no hi ha un posicionament clar respecte aquest projecte.

Jordi Gaseni, ERC: "Al ple d'avui hem vist la política del "sí però no". Aproven un projecte dels accessos de l'Estany Podrit però en realitat demanaran l'opinió a la gent. Crec que l'equip de govern no té les idees clares. Trobo que ha de presentar el projecte que vol fer i a partir d'aquí la gent ha d'al·legar i afegir les aportacions necessàries. Estic satisfet ja que arrel d'una pregunta que hem fet s'ha forçat una mica a que s'aprovés el posicionament en contra el cementiri nuclear ja que l'últim dia de prudència per enviar el comunicat".

Un altre dels punts importants que es van tractar al ple, aprovat per unanimitat, va ser l'encàrrec de gestió número 6 a l'entitat pública empresarial la Cala Gestió, en relació a l'obra d'enderrocament de l'antiga fàbrica de gel del port. Des l'oposició es van mostrar molt satisfets amb que l'equip de govern hagi pres la decisió d'enderrocament d'aquest edifici. Els socialistes van voler remarcar la voluntat des del seu grup de que aquest espai del port quedi net de construccions tant ara com en un futur.

Maria Marsal, PSC: "Hem de destacar dos punts: El primer és l'aprovació de l'enderroc de la l'antiga fàbrica de gel. Estem contents i, a més a més demanem que no s'hi construeixi res. Milloraria moltíssim el que és la façana del nostre poble. El segon punt: el Ple ha aprovat per unanimitat que no es construeixi cap cementiri nuclear a Ascó ni a qualsevol indret de Catalunya."

Un dels punts d'urgència, que es va introduir a sol·licitud d'ERC, va ser la votació per l'enviament d'al·legacions contra el Magatzem Centralitzat de Residus a un dia que s'acabi el termini de lliurament. Tot i que l'equip de govern ja ho havia previst s'ha procedit a la lectura de les al·legacions i a l'aprovació per unanimitat.

Des del PP, Ricardo Llaó es va mostrar satisfet amb els acords assolits: "S'han aprovat coses importants com l'enderrocament de l'antiga fàbrica de gel i l'arranjament d'alguna de les platges del poble com la de l'Estany Podrit. Ha estat un Ple amb propostes interessants que milloraran la fisonomia del poble però no deixa de ser de tràmit ja que no deixen de ser aprovacions inicials"

Cal destacar que també s'han aprovat per unanimitat altres qüestions com l'aprovació inicial de la pavimentació asfàltica d'un tram del camí entre la TV-3025 i el Camí de la Barrera, l'aprovació del Conveni Marc entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Ebre en matèria de Serveis Socials i Benestar, i l'adhesió a la xarxa Rescat de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya a través del conveni entre el consistori calero amb el Departament d'Interior de la Generalitat. També cal destacar l'aprovació, que ha comptat amb el suport de tots els partits, del Conveni de Cooperació entre el Consorci de Serveis Agroalimentaris de les comarques del Baix Ebre i Montsià i l'ajuntament de l'Ametlla de Mar.


respostes a "Tiren endavant més actuacions de millora a la c..."

Deixa'ns un comentari



Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 702,94 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007