Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El plenari modifica l'article 56 del reglament del servei d'aigües municipal per donar suport als usuaris en cas de fuita

31 . Gen, 2014 a les 13:51
per gfigueres a La notícia del dia
2282 reproduccions
Un dels punts destacats del ple d'aquest dijous a la tarda va ser l'aprovació inicial de la modificació de l'article 56 del Reglament regulador del servei municipal d'abastament d'aigua potable al municipi. I és que els darrers mesos s'han produït casos en que ciutadans han sofert alguna fuita d'aigua fortuïta, fet que va fer augmentar astronòmicament la factura de l'aigua. D'aquesta manera es fa un pas endavant per pal·liar aquesta situació. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU i el PP; i amb les abstencions del PSC i ERC.
"S'ha aprovat la modificació de l'article 56 del Reglament regulador del servei municipal d'abastament d'aigua potable al municipi en el sentit que s'ha posat una tarifa de fuita. Hi ha persones que han sofert unes factures molt altes a causa de fuites. És un pas endavant perquè dins de la factura la meitat respon a impostos, al cànon de l'aigua, en aquests casos el que mirarem és que o se'ls apliqui l'últim tram a la factura. D'aquesta manera en aquests casos de fuita les famílies rebran unes factures més econòmiques que, a més, podran pagar a terminis acordats amb l'empresa gestora de l'aigua" subratllà Antoni Montagut , portaveu del Govern Municipal.
Un altre punt destacat va ser l'aprovació de la proposició de llei per delegar a la Generalitat la competència de celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. Aquest punt va ser aprovat amb el vot positiu de CiU i ERC, i l'abstenció del PSC. En temes identitaris el PP dóna llibertat de vot i per aquest motiu Joan Font es va abstenir, Marta Font va votar a favor, i Gemma Margalef també va votar a favor.
Joan Font, és el portaveu del PP: "ha estat un ple de tràmit, el que destaquem més ha estat la qüestió de la modificació de la tarifació de l'aigua en cas de fuita. Crec que s'ha fet un pas endavant. Abans qui tenia una fuita ho havia de pagar tot, i ara guanya un dret, ja que pot demostrar davant de la companyia d'aigües que ha estat una fuita i, per tant, se li aplicarà una tarifació normal. Pel que fa l'aprovació de la proposició de llei per delegar a la Generalitat la competència de celebrar un referèndum hem votat amb llibertat de vot tal i com fem amb tots els temes identitaris".
"Després d'un article publicat al Diari de Tarragona, aquest dijous, sobre el deute de l'Ajuntament destacar que l'Alcalde ens ha enganyat una vegada més ja que parla d'un deute de 12 milions d'euros. S'ha deixat, per tant, els 8 milions d'euros que avui ens ha dit que es deuen en factures fora de termini. També s'ha deixat de dir el cost de la residència d'avis que ens toca pagar i que no consta a cap lloc com a deute. I es tracta de 6 milions que són 70.000 euros cada més", remarcà el portaveu socialista, Antonio Espuny.
Per la seva part Jordi Gaseni, portaveu d'ERC subratllà "a través d'aquest article l'Ajuntament ha reconegut el deute importantíssim que té i que no sap com eixugar". D'altra banda Gaseni va afirmar que "és una alegria veure que no hi ha hagut cap partit polític que ha votat en contra respecte la proposició de llei per delegar a la Generalitat la competència de celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya".
Finalment, un altre dels punts destacats va ser la cessió per fer-ne ús en règim compartit de l'edifici Bahia Blanca per a les entitats "El Racó dels Joves", i la Colla Castellera "Los Xics Caleros". Un punt aprovat per unanimitat per tots els grups municipals.


respostes a "El plenari modifica l'article 56 del reglament ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,55 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 139
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007