Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Una Setmana de Sant Jordi farcida d'actes culturals

27 . Abr, 2010 a les 08:20
1992 reproduccions
Primer de tot, hem de parlar de poesia, perquè dijous passat, 22 d'abril, va tenir lloc la trobada de Poetes de l'Ebre a la sala d'actes de  l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. La Cala, per segon any va acollir aquesta trobada on van participar diversos poetes amateurs del Territori i també de l'Ametlla de Mar.

En aquesta lectura de poemes organitzada per Poetes de l'Ebre van assistir la regidora de Cultura Mari Carme Martí i el regidor de Turisme Antoni Montagut.

I de la sala d'actes de l'Ajuntament a l'IES Mare de Déu de la Candelera. El divendres, dia de Sant Jordi, l'Institut va estar de celebració. Els alumnes van representar l'obra de Teatre La farsa del príncep encadenat una adaptació de La Vida es Sueño de Calderón de la Barca. A més, van interpretar i gaudir de la música. D'altra banda, es va dur a terme el lliurament de premis literaris que va anar a càrrec d'Andreu Martí, alcalde del municipi i la regidora d'Ensenyament i Cultura, Mari Carme Martí.

Fora de l'IES, els alumnes van posar la tradicional parada de llibres i roses on els amants de la festa van poder adquirir aquests obsequis al llarg del dia. El Col·legi Públic Sant Jordi i la llar d'infants Xerinola es van sumar a la festa i també van muntar les seves parades.
I per la tarda, a l'escola Nàutico-Pesquera va tenir lloc el lliurament de diplomes de les accions formatives del 2009. A l'acte van assistir Federic Valls, Director de l'Escola, Rafel Pérez Curto, Director de l'OTG (Oficina de Treball de la Generalitat) a les Terres de l'Ebre i del secretari de l'UGT a les Terres de l'Ebre Wifredo Miró. L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, i la regidora de Formació, Anna Gallart també van participar en aquesta clausura de cursos.

"El balanç és molt positiu. La gent cada any repeteix i realitza tots els cursos. És molt important que la gent col·labori. La formació és una eina bàsica a l'hora de buscar feina", va explicar Anna Gallart, regidora de Formació.
Per al seva part, Rafel Pérez es va mostrar molt satisfet: "tinc el plaer d'haver assistit a aquest acte diverses vegades. Veure la il·lusió que té l'Ajuntament amb aquesta iniciativa i oferir la possibilitat de formació en els moments que estem vivint és molt important."
"Si mirem el nivell de formació per habitant segur que veiem que és un dels més importants del Territori. Per tant, hi ha molta demanada de cursos professionals i  d'enriquiment personal", va explicar Wifredo Miró.
El dissabte, 24 d'abril, la música va ser la protagonista amb l'audició d'adults dels alumnes de l'Escola Municipal de Música (EMMA), al matí, i amb el concert de professors a la tarda. L'escenari va ser la sala de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa.
Gessamí Margalef és la directora de l'EMMA: "a l'escola fem diverses audicions durant l'any, tant dels alumnes grans com dels petits. Creiem que ara tocava fer-ne una dels professors. Mostrar la feina que es fa dins de l'EMMA. Així, els alumnes que s'estan decidint poden veure i escoltar  els instruments. Fer una primera ullada."
Aquest setmana, marcada pel Sant Jordi va acabar amb la 28ena Diada al Castell, cita ineludible pels caleros.


respostes a "Una Setmana de Sant Jordi farcida d'actes cultu..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,29 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 112
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007