Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

28ena Diada de Sant Jordi al Castell

22 . Abr, 2010 a les 12:23
2362 reproduccions
La Diada de Sant Jordi al Castell arriba ja a la seva vint-i-vuitena edició aquest pròxim diumenge a les nou del mati amb un dels seus actes més tradicionals com no podia ser d'una altra manera, és a dir, amb la caminada popular que surt des de l'ajuntament per arribar una hora després a la platja de Sant Jordi on ja estarà preparada la sardinada imprescindible perquè els participants es refacin del passeig.

Activitats per a tothom
Teresa Callau, regidora de Festes, ens donava tots els detalls sobre les activitats que s'han preparat per aquesta jornada. "Enguany hi ha novetats com la parada que ha posat l'associació de veïns Urbamar amb llibres, contes i còmics per fer intercanvis. Una altra novetat és la gimcana que amb el nom de Recerca dels pirates Illa Tortuga que es realitza a l'exterior del castell de Sant Jordi amb canvi de proves en sentit de les agulles del rellotge. En aquesta edició de la diada també repeteixen el grup local La Batucada. I al migdia té lloc un altre del actes més clàssics, el concurs de paelles que ofereix tres premis de 150, 120 i 100 euros als cuiners més destacats i un lot de condiments culinaris per seguir practicant el noble art de la gastronomia. Per la tarda, la xaranga suquet calero animarà la sobretaula i després el grup d'animació Sidral posarà el colofó a la jornada cantant per a tots els nens i animant-los a ballar".

Un castell calero
Recordem que en el transcurs de la diada de l'any passat va tenir lloc de forma oficial la cessió del castell per part de la família Mangrané al municipi. Aquest fet va suposar el poder escriure una de les pàgines més importants en el llibre de la història de l'Ametlla de Mar i posava punt i final a la reivindicació veïnal que el castell tornés a mans del poble, motiu primigeni pel qual es va iniciar aquesta diada. Ara, a més, el caleros celebraran aquest dia de germanor i festa en un marc renovat després de la intervenció paisatgística a l'entorn del castell que es va inaugurar el passat 9 de març i en la que el ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí va invertir 1,6 milions d'euros en diverses accions com ara la retirada de la zona d'aparcament asfaltada i de les dos edificacions que malmetien l'espai. D'aquesta manera, la zona  s'ha reconvertit en una àrea integrada amb el paisatge on s'han habilitat punts de descans amb la instal·lació de bancs i zones de pícnic, així com una zona lúdica pels més menuts i menudes.


respostes a "28ena Diada de Sant Jordi al Castell"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 141,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007