Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Benestar Social subvenciona els projectes de Creu Roja i Cáritas en favor dels més necessitats

25 . Feb, 2010 a les 09:00
1811 reproduccions
L'ajuntament de l'Ametlla de Mar, mitjançant la Regidoria de Benestar Social, ha atorgat a les entitats Creu Roja i Càritas dues subvencions de 4000 i 3500 euros respectivament per ajudar-los en la mesura del possible a desenvolupar els seus projectes en favor de les persones més desafavorides de la població. Precisament, aquests diners han sortit de la partida pressupostària amb un valor total de 100.000 euros corresponent a l'any 2009 per a despeses socials per fer front a la crisi. I és que la crisi ha fet augmentar el número de persones que es dirigeixen a aquestes institucions a la recerca d'ajuts com ara roba i aliments. I no només són immigrants i transeünts. També poden trobar famílies del poble que d'un dia per l'altre s'han quedat sense feina i que ara han traspassat el llindar de la pobresa. Teresa Callau, regidora de Benestar Social, ens explicava que "el nostre objectiu és ajudar a aquestes entitats perquè puguin fer front a les necessitats dels ciutadans que cada cop, en major número degut a la crisi, s'han vist molt afectades i ara corren risc de caure en la pobresa i l'exclusió social. Hauríem volgut donar-los més recolzament però és el qui hi ha i l'any que ve esperem poder ajudar-los novament".

Objectius de Creu Roja
Pilar Garcia, secretària de Creu Roja a l'Ametlla de Mar, ens deia que l'objectiu general de la institució és contribuir a ajudar a les famílies en situació econòmica precària i els específics són apropar la gent i millorar les relacions humanes, disminuir el nivell de pobresa, generar actituds positives respecte a la institució i sentir-se millor amb un mateix mitjançant el servei als altres. També ens explica en què empren els diners atorgats. “A més d'aliments bàsics com ara arròs, llet en pols, llet UHT, llegums, formatge en porcions, farina, sucre, galetes, batuts de xocolata i pasta, hem destinat 3000 euros a la compra d'oli perquè considerem que és un altre aliment de primera necessitat. També creiem necessari tenir un congelador per aprofitar els aliments congelats que ens donen".

81 famílies en crisi
Dolors Cervera, presidenta de Cáritas a L'Ametlla de Mar, ens deia que degut a la crisis han atès 81 famílies al mes de febrer mentre que al desembre eren 74. També ens explicava on van a parar els diners que disposen ara. "Comprarem aliments quan no tinguéssim de la Unió Europea. També és per a vals d'aliments, ajuts a l'habitatge com ara per pagar la llum, l'aigua i equipaments necessaris com estufes o fins i tot bombones de butano, medicaments, desplaçaments per a transeünts, roba, productes d'higiene i també per al menjador escolar”. Val a dir que per evitar la picaresca i no concedir els ajuts de forma arbitrària, tant als Serveis Socials com a Creu roja i Cáritas es fa un valoració exhaustiva sobre la situació real que viu la persona, fins i tot demanant-los papers, si s'escau, i si en tenen, que justifiquen la seva situació de precarietat econòmica.


respostes a "Benestar Social subvenciona els projectes de Cr..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 677,29 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007