Màx: º C, mín: º C

En directe

Parlem-ne

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala surt al carrer per rebutjar l'operació contra el referèndum de l'1-O

21 . Set, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
2007 reproduccions
Contundent resposta de les caleres i caleros davant el macrooperatiu policial contra diverses conselleries de la Generalitat. Més de 300 persones van sortir dimecres al carrer i es van mobilitzar a les portes de l'Ajuntament. Una acció repetida a centenars de poblacions del país per denunciar l'operativa de la Guàrdia Civil en contra del referèndum de l'1 d'octubre.

A l'Ametlla de Mar, la cita va ser a les 20 h del vespre. El primer tinent d'alcalde, Antonio Espuny (Compromís per la Cala), va ser qui va parlar en nom de la institució donat que l'alcalde, Jordi Gaseni, es trobava a Barcelona donant suport a l'executiu català, com d'altres alcaldes ho feien.

«Han entrat a les institucions catalanes, han registrat les seus sense arguments, i han detingut preventivament 14 persones sense tenir fonament. Això és greu», clamava Espuny defensant les institucions catalanes i rebutjant la intervenció de l'Estat. «Hem reunit tota la gent que vol votar i hem demanat que se'ns respecti la voluntat del poble», afirmava.

La portaveu del govern, Mayte Puell (ERC), va ser l'encarregada de llegir el manifest unitari de l'ACM i l'AMI. La regidora assegurava que «l'atac del govern espanyol a la democràcia i als drets dels catalans, no és més que un clar un intent de callar la voluntat d'un poble», subratllant que «estem sota un règim totalment autoritari».

Per això, Puell demanava a la ciutadania «que us sumeu a la defensa de la democràcia perquè no ens podran callar fent l'ús de la justícia» referint-se, per exemple, a l'ofensiva contra més de 700 alcaldes compromesos amb l'1-O, com el de l'Ametlla de Mar. «Ningú ens aturarà en la voluntat de donar la veu als ciutadans de Catalunya», refermava.

Tots els presents a la manifestació, coincidien a apuntar que la intervenció de la Guàrdia Civil ha recordat a èpoques franquistes. Així ho lamentava la regidoria del PDeCAT, Eva del Amo, qui ha destacat la resposta ciutadana. «És increïble, se'm posa la pell de gallina de veure tanta gent», així com «veient que tots els partits estem units i que tenim un objectiu comú», deia.

A la concentració hi van participar regidors d'ERC, del PDeCAT i de Compromís per la Cala, així com membres de l'ANC. De fet, dimecres van mobilitzar-se, sota la crida de La Cala per la Independència, per fer una encartellada massiva conjunta. Una quarantena de persones van recórrer el municipi, penjant cartells i distintius a favor del 'sí'.

La coordinadora, Montse Gonzàlez, diu que «arribat a un moment que es fa insostenible, nosaltres no perdrem els nervis» i assegura que no s'aturaran. «Nosaltres estarem fins al final, perquè volem votar el dia 1 d'octubre, i això és el que ens porta a mobilitzar-nos. Estem tranquils, serens i seguirem lluitant perquè la gent tingui el seu dret a decidir», sentencia.

Davant de l'actuació policial, entitats locals han publicat comunicats en defensa de les institucions catalanes, de la democràcia i del dret a decidir. Per exemple, la Societat Cultural Esportiva i Recreativa ha expressat que treballarà per defensar els drets de la ciutadania, i la Penya Barcelonista ha animat a la participació del referèndum d'autodeterminació.respostes a "La Cala surt al carrer per rebutjar l'operació ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 722,03 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 13
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007