Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El conseller de Justícia denuncia que el govern espanyol tracta la Generalitat «com una banda criminal»

27 . Set, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
2318 reproduccions
El conseller de Justícia, Carles Mundó, va visitar aquest dimarts al vespre l'Ametlla de Mar, en l'acte convocat per Esquerra Republicana en la campanya pel referèndum. Desenes de caleros van apropar-se a la Sala SCER per interessar-se sobre la situació de l'1-O i la recta final abans de la cita electoral de diumenge.

Acompanyat per l'alcalde Jordi Gaseni, Mundó va ressaltar que l'Estat espanyol està tractant la Generalitat, i per extensió al poble català, com si fossin una banda criminal, posant com a exemple la investigació als alcaldes, el tancament de pàgines web, el registre a impremtes, la detenció d'alts càrrecs o, fins i tot, les amenaces de presó al president Puigdemont.

El conseller va demanar que els catalans es deixin la pell fins a l'1-O. «Ara que totes les institucions han fet els deures, que el Parlament ha fet els deures aprovant les lleis, que el Govern ha fet els deures convocant el referèndum, que els Ajuntaments han fet els deures posant a disposició els locals. Ara és el moment de la gent, la ciutadania s'ha de mobilitzar com mai ho hem fet i l'1 d'octubre ha d'anar a votar massivament perquè hem de decidir si Catalunya continua sent una comunitat autònoma del Regne d'Espanya o esdevé un estat independent en forma de República. 

«I a més, una participació massiva el dia 1-O és allò que més pànic fa al Govern del Rajoy, una gran moció de censura a un Govern que ha optat per la prohibició en lloc de respectar els drets dels ciutadans» va afegir Mundó.

Per la seva part, Gaseni va demanar al públic una gran mobilització per diumenge, i concentrar-se des de primeres hores del matí davant les portes de l'Institut. L'alcalde va posar com a exemple que el referèndum és una etapa d'una cursa ciclista, i també va utilitzar la metàfora dels escacs de l'escac i mat, per dir que no si es vota, s'haurà guanyat. 

«És bàsic i fonamental que el diumenge siguem molts perquè així serà possible defensar els drets fonamentals amenaçats per l'Estat Espanyol. Tenim un escac i mat, votar vol dir que guanyarà el sí, i si no ens deixessin votar, probablement ja haurem guanyat» ha declarat Gaseni.


respostes a "El conseller de Justícia denuncia que el govern..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 714,64 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007