Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Més d'un centenar de caleres i caleros es mobilitzen a la Diada del Sí

12 . Set, 2017 a les 20:00
per drodriguez a La notícia del dia
1516 reproduccions
Il·lusió, emoció i eufòria es va respirar dilluns a la tarda, al centre de Barcelona, amb motiu a la Diada del Sí. Més d'un centenar de veïns i veïnes de la població es van sumar a la mobilització multitudinària de la Diada Nacional de Catalunya que va aplegar un milió de persones al centre de Barcelona.

Després dels actes institucionals celebrats al municipi, els caleros, equipats amb samarretes i estelades, es van traslladar cap a la ciutat catalana. Des de La Cala per la Independència es van organitzar dos autobusos, les places dels quals es van esgotar el passat mes d'agost i es van haver de reubicar a un autobús del poble veí, el Perelló.

Concretament, es van omplir 85 places. A més, a banda dels autobusos, també hi va haver gent que es va traslladar individualment amb tren o cotxe. La coordinadora de La Cala per la Independència, Montse Gonzàlez, ha explicat que «va ser un dia festiu preciós, la gent entregada i sense cap incident. Una diada per recordar. La realitat és que hi havia molta gent, els aparcaments d'autobusos estaven col·lapsats, a més, hi havia trams que es feia gairebé impossible caminar».

Enguany, els manifestants van crear un gran signe de suma amb la confluència del passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó com a epicentre. Els caleros van ocupar, juntament amb els participants procedents de les comarques del Baix Ebre i Montsià, el tram 412, situat al carrer Aragó entre el carrer Muntaner i Casanovas.

A les 17.14 hores, quatre pancartes amb missatges a favor de la pau i en defensa de les llibertats democràtiques van sortir des dels extrems del signe en direcció a la cruïlla del passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó. D'aquesta manera, els carrers es van vestir de color verd fluorescent, el color de la samarreta reivindicativa de la manifestació d'aquest 2017.

Durant l'acte, els caleros van poder participar en el minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona, van gaudir de la música dels Amics de les Arts i van entonar l'himne nacional de Catalunya acompanyant el cor de l'Orfeó Català.

Per altra banda, la Cala per la Independència va aprofitar els actes de l'11 de setembre de la població per col·laborar amb la caixa de solidaritat, el nou mecanisme engegat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per ajudar econòmicament totes aquelles persones condemnades per l'Estat espanyol.

Es tracta d'un fons que ha d'ajudar a cobrir els costos judicials, multes i embargaments derivats dels processos oberts en relació amb el procés d'independència. La coordinadora de l'entitat, ha volgut agrair l'alta participació per part dels ciutadans de l'Ametlla de Mar, «hem fet 5 ingressos, entre el dia 9 i 10 de setembre vam recollir 504 euros. En total, farem uns ingressos de més de 2.000 euros a la caixa de solidaritat només des de l'Ametlla de Mar» ha assenyalat.respostes a "Més d'un centenar de caleres i caleros es mobil..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1050,70 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007