Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El sector de l'encerclament torna a la mar després de l'aturada biològica

19 . Feb, 2016 a les 13:52
per gfigueres a La notícia del dia
1530 reproduccions
Primera setmana superada després de la tornada, la matinada de diumenge, a l'activitat pesquera de la flota de l'encerclament de l'Ametlla de Mar, Cambrils i Tarragona. La situació de les espècies de peix blau segueix estant present però amb una aparició: la sardina.
En aquests primers dies de captures s'ha pogut pescar sardina jove, de dimensions petites, i això no acaba de convèncer als pescadors. La mida és pràcticament idèntica que quan van iniciar l'aturada biològica el passat mes de desembre.
Tot i que la setmana va començar amb bons preus, perquè les males condicions climatològiques en altres zones mediterrànies només van permetre treballar a la costa tarragonina, els preus tornen a estar baixos.
Les previsions dels pescadors són "dolentes". Així de taxatiu és Miquel Brull, president de la Confraria de Pescadors Sant Pere que continua apuntant que "el problema principal" continua sent amb la mida de les espècies. "El peix és jove i no té preu" remarca Brull alhora que comenta que no té un valor comercial.
Dilluns els preus van ser força bons, però al llarg de la setmana s'han devaluat tornant als mateixos preus que es pagaven fa 3 mesos. Recordem la preocupació que mantenen armadors i pescadors del sector donat que els ingressos van caure a la meitat l'any passat.
La flota calera ha pogut realitzar captures d'entre una seixantena i un centenar de caixes per embarcació i dia. Altres barques del territori, però, han estat alguna jornada sense realitzar captures. "De moment, les perspectives no són bones" sentencia el president de la Confraria de Pescadors.


respostes a "El sector de l'encerclament torna a la mar desp..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,95 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 22
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007