Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Gran participació en la Festa de la Mar que s'ha celebrat aquest cap de setmana a La Cala

12 . Jun, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1808 reproduccions
La Festa de la Mar va tancar ahir les portes amb una gran participació. Centenars de persones han visitat l'Ametlla de Mar aquest cap de setmana per veure alguns dels esdeveniments que s'han produït en un atractiu i atapeït programa d'activitats confeccionat pels organitzadors, la Federació Catalana per a la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, l'Ajuntament i l'associació de Vela Llatina La Cala.

Prop de 60 embarcacions de vela tradicional procedents de diversos indrets de Catalunya, País Valencià, Euskadi i el sud de França han dut a terme diverses navegades, i junt amb la presència d'embarcacions com el pailebot Santa Eulàlia, el Sant Ramon o el Ciutat de Badalona, les quals s'han pogut visitar, han estat alguns dels principals atractius de la festa.

El president de la Federació Catalana per a la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, Andreu Clarós, ha destacat l'alta participació i la capitalitat de La Cala per haver fet la trobada de vela tradicional més gran del litoral català. A més, ha fet valdre que s'ha destacat la cultura dels pescadors, un actiu que en altres indrets de la Mediterrània atreu milers de persones.

La temàtica dels naufragis de vaixells davant de la costa de l'Ametlla de Mar a la I Guerra Mundial, també ha tingut especial rellevància. En primer lloc, per l'exposició inaugurada ara fa una setmana al CIP, la qual ha estat molt visitada, però sobretot també per l'estrena del documental de Josep Maria Castellví, basada en la història dels ferrovellers de la Cala.

La gastronomia local ha estat una altra de les grans protagonistes, en el marc de les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i el Peix Blau, que cloïen aquest diumenge. Una quarantena de cuiners amateurs van concursar per emportar-se un dels sis premis, valorats en 150 euros. Els guanyadors van ser Carmina Montserrat, Enric Tomàs, Rita de Castro, Víctor Borràs, Maria Teresa Nolla i Lolita Estrada.

Durant la jornada es van repartir 1.500 degustacions de fideus rossejats, polp amb romesco, seitó fregit i gambeta blanca en els diferents estands de degustació. A més, també hi havia tastos de vins de la DO Terra Alta. El regidor de Cultura i Festes, Vicenç Llaó, ha celebrat l'alta participació en totes les activitats de la Festa de la Mar.


respostes a "Gran participació en la Festa de la Mar que s'h..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 23 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007