Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Picalletres torna a La Cala Ràdio

20 . Gen, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1890 reproduccions
La Cala Ràdio ha estat avui l'escenari de l'enregistrament del primer dels programes del Picalletres, el concurs lingüístic impulsat per la Xarxa de Comunicació Local. Així doncs, el concurs torna a la càrrega i ho fa amb la xifra de participació més alta, després de nou edicions.

Més de 12.000 alumnes de secundària de 200 centres catalans passaran pel programa en aquesta nova temporada, que es podrà seguir per una quarantena de mitjans locals, entre ràdios i televisions. En la versió radiofònica, enguany hi ha implicades 27 emissores, entre les quals la ràdio local de l'Ametlla de Mar.

«El Picalletres és un concurs que no para de créixer. Aquesta és la quarta temporada en antena en la qual hi participen 120 alumnes de 40 centres a través de 27 emissores locals, que són més que l'any passat. Per tant, el balanç que podem fer és positiu» assegura Enric Rimbau, cap de Continguts de La Xarxa.

En aquesta primera eliminatòria, els representants caleros han estat els alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Mare de Déu de la Candelera, Diana Beortegui, David Moreno i Ferran Pallarès; els que han hagut de concursar amb els alumnes de l'Institut Vil·la Romana de La Garriga al Vallès Oriental.

Una de les participants, la Diana, ens explica que «hem estat utilitzant el segon pati durant l'última setmana per entrenar-nos. Cada dia anàvem fent nivells més difícils i al final vam quedar nosaltres tres». Per la seva part, en David comenta que «tots els companys de classe volíem arribar aquí. Esperem arribar a la final». L'altre concursant, Ferran, ens deia que «és molt difícil anar pensant ràpidament i volem fer-ho el millor possible».

Els concursants s'han d'enfrontat a dos tipus de proves: proves de lletrejar i proves basades en jocs lingüístics, com la lectura correcta d'embarbussaments o la detecció de barbarismes. Com a novetat, aquesta temporada s'incorpora 'L'errada oculta', en què els concursants hauran de detectar d'entre tres paraules quina conté una errada ortogràfica i corregir-la.

El concurs acabarà al juny, amb la celebració de la Gran Final Nacional, que enfronta els vencedors de les diferents edicions territorials, gravades i emeses pels mitjans locals. L'enregistrament d'avui, que ha estat el primer de la temporada, s'emetrà pròximament per La Cala Ràdio.


respostes a "El Picalletres torna a La Cala Ràdio"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 782,48 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007