Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les Jornades de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar arriben a la seva cinquena edició

29 . Abr, 2016 a les 13:06
per gfigueres a La notícia del dia
1439 reproduccions
Del 29 d'abril fins al 16 de maig, l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) és l'epicentre gastronòmic de Catalunya per la celebració de les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani, que aquest 2016 arriben a la cinquena edició. 13 restaurants i 24 bars de la població han elaborat una proposta culinària de nivell amb aquest apreciat producte com a protagonista dels seus plats i tapes.
Unes jornades que tenen molta força i que «són un aparador promocionar el nostre poble», explica l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. «La tonyina roja ens aporta un valor diferencial a la gastronomia local» apunta donat que aquesta edició és la que ha aconseguit la implicació de més establiments d'hoteleria, tant amb menús com tapes.
L'alcalde assegura que «són un repte i una oportunitat aquestes jornades -que fins ara s'organitzaven des del sector privat- perquè les poguéssim organitzar nosaltres per obrir-les a altres propostes».

La tonyina roja present a les cuines de bars i restaurants
Els menús, que ronden entre els 30 i 65 euros i que estan acompanyats per vins del territori, inclouen propostes com el tàrtar de tonyina roja, el pernil de ventresca, arròs amb tonyina o fins i tot una presa ibèrica de tonyina.
Respecte a la ruta de la Tapa Roja, trobem propostes tan originals com saquets de tonyina roja, cruixent de tonyina amb salsa de mel i mostassa, un «'rollito' de primavera» amb tonyina o raviolis farcits de tonyina roja a la 'carbonara'. Totes tenen un preu de 3 euros i estan maridades amb una cervesa Heineken que n'és el patrocinador oficial.
Les persones que participin en la ruta poden escollir quina tapa els hi ha agradat més i entraran al sorteig de menús gastronòmics per les pròximes jornades i també de 20 TunaTour dobles en època promocional.

El tret de sortida es donarà amb la Diada al Port
Però sense dubte, l'inici d'aquests dies dedicats a la tonyina roja vindran marcats per la Diada al Port, que tindrà lloc dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig. Aquest serà l'aparador d'aquest apreciat producte amb degustacions de tapes al voltant de l'univers de la tonyina roja de l'Ametlla de Mar. Però també es podrà gaudir d'una mostra de cultura japonesa i dels millors productes locals de KM0.

Un dels objectius de les Jornades és que «a part d'apostar per les propostes més innovadores, també cal mostrar la cuina tradicional dels pescadors» per això se serviran degustacions d'un romesco de tonyina -diumenge al matí- a banda de diferents propostes de ‘sushi' elaborades per xefs experts i ajudats per alumnes de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils. En aquesta línia, l'alcalde explica que és una prioritat "anar formant a cuiners perquè realment, a escala local, puguem tractar de la millor manera aquest producte».
Durant el dissabte i diumenge s'oferiran tallers diversos com de 'kimono', de 'shogi' -escacs japonesos-, d'escriure el teu nom en japonès, per a nens -'origami' i jocs-, així com estands que instal·larà el Consolat del Japó. De fet, serà el Cònsol General d'aquest país qui inauguri la Diada, i les Jornades Gastronòmiques, dissabte al matí. A més, també hi haurà actuacions musicals durant tota la jornada.
Paral·lelament, el catamarà TunaTour farà sortides per descobrir la història, la pesca, l'alimentació, la investigació, la biologia i valor gastronòmic de la Tonyina Roja. Durant tot el dissabte i tot el diumenge es podrà fer aquest creuer i hi haurà sortides especials per poder nedar entre les tonyines.

Captura el moment a través de les xarxes socials
Des de l'Àrea Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar a més s'ha organitzat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social d'Instagram, perquè els visitants capturin els millors moments d'aquests dies dedicats a la Tonyina Roja del Mediterrani. Per això, cal que les fotografies s'etiquetin amb #tonyinaroja16 i #ametllademar. La millor fotografia guanyarà dos menús per a les pròximes jornades gastronòmiques de la població.


respostes a "Les Jornades de la Tonyina Roja de l'Ametlla de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 172,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007