Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La central nuclear Vandellòs II simula un incendi amb ferits i una fuita radioactiva a l'exterior

21 . Abr, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1591 reproduccions
Un suposat incendi al recinte de seguretat on s'allotgen una bomba de refrigeració de la piscina de combustible ha donat inici, aquest dijous al matí, al simulacre anual del Pla d'Emergència Interior de la central nuclear de Vandellòs II. Tot i haver-se mantingut confinat en tot moment i haver estat sufocat amb l'ajut dels Bombers, diverses persones haurien resultat ferides i contaminades.

El suposat foc que havia d'activar tots els sistemes d'emergència hauria durat més de deu minuts. La magnitud de les conseqüències posteriors, especialment la suposada fuita radioactiva, ha portat però el Consell ha recomanar al Centre d'Operació Operativa que s'establís el control d'accessos, tallant el tràfic cap a la zona de la central, incloent el marítim i el ferroviari.

També hauria provocat la pèrdua d'una de les fonts d'energia elèctrica exterior, amb la parada automàtica del rector i l'arrencada dels generadors dièsel d'emergència, així com una fuita d'efluents radioactius a l'exterior pel trencament de canonades del generador de vapor. El simulacre ha obligat a declarar la categoria 3 d'Emergència a l'Emplaçament.

Durant les poc més de tres hores que ha durat el simulacre, també s'ha comprovat el bon funcionament del pla d'actuació davant d'una emergència, activant totes les organitzacions implicades en el Pla d'Emergència Interior. L'han supervisat el Consell de Seguretat Nuclear i auditors interns independents de l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II.


respostes a "La central nuclear Vandellòs II simula un incen..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,44 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007