Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Servei d'Intervenció Familiar va atendre sis famílies caleres durant l'any passat

23 . Mar, 2017 a les 16:40
per drodriguez a La notícia del dia
1509 reproduccions
El Servei d'Intervenció Familiar (SIF) del Consell Comarcal del Baix Ebre va atendre el 2016 un total de 35 menors de 22 famílies amb un total de 76 intervencions fetes. El SIF és un servei d'atenció domiciliària adreçat a famílies amb infants o adolescents en què es detecten necessitats socials que fan necessària una intervenció.

L'Ametlla de Mar i Deltebre són els municipis on es van atendre més famílies, 6 en ambdós casos, seguit de Roquetes amb 4, Camarles amb 3, i l'Aldea, Xerta i l'Ampolla amb un 1 cadascú. Cal tenir en compte que aquest servei es presta a tots els municipis de la comarca a excepció de Tortosa.

Les famílies ateses pel SIF solen presentar diverses problemàtiques relacionades amb l'atenció dels menors, normalment, per manca d'hàbits i coneixements en l'àmbit educatiu. També poden ser famílies ateses per l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència les quals han firmat un compromís socioeducatiu.

La regidora de Benestar Social i consellera comarcal, Mayte Puell, explica que el servei «permet contribuir i realitzar accions dins del nucli familiar per a treballar hàbits i actituds, donar suport i facilitar habilitats que la família necessita per afrontar les dificultats de la vida quotidiana».

Les intervencions educatives que es duen a terme des del servei, «van adreçades a formar, ajudar i donar suport als pares i a les famílies en les seves tasques educatives, bé perquè es detecti com a problemàtica una situació educativa o bé perquè suposa el risc d'arribar a ser-ho si no s'actua abans», apunta.

El Consell Comarcal del Baix Ebre presta aquest servei, a través de dues educadores socials, des de fa tres anys gràcies al contracte programa signat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que el finança.


respostes a "El Servei d'Intervenció Familiar va atendre sis..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,86 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 30
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007