Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Baix Ebre va atendre 22 dones de la població el 2015

24 . Mai, 2016 a les 18:30
per drodriguez a La notícia del dia
1409 reproduccions
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Ebre va atendre l'any passat 212 dones i va fer un total de 454 intervencions. A l'Ametlla de Mar van ser ateses 22 dones, les mateixes que a Roquetes. La majoria de casos atesos van correspondre a Deltebre amb 93. En les dades no s'inclou Tortosa, ja que disposa d'un servei propi.

Segons consta en la memòria anual, de les 454 intervencions fetes la majoria van correspondre a atencions de caràcter psicològic (279) i jurídic (149), mentre que les atencions de caràcter social només en van ser 26. Del total de dones ateses, 27 ho van ser com a víctimes de violència de gènere.

De les 212 ateses el 2015, el perfil més freqüent correspon al d'una dona entre 30 i 45 anys -gairebé un 50%-, seguida de les que tenen entre els 46 i 65 anys. La regidora de Benestar Social, Mayte Puell, comenta que les dades no són alarmants i aprofita «per remarcar el nostre rebuig a la violència domèstica i de gènere».

Puell assegura que, a més de donar suport a les dones ateses pel SIAD a la comarca, també donen suport a totes aquelles que ho pateixen. «En aquests casos s'ha de demanar ajuda bé a través del Consell Comarcal o bé des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar», subratlla la també consellera del Consell Comarcal del Baix Ebre.

El SIAD Baix Ebre està integrat per un equip de professionals que ofereixen informació, atenció, orientació i assessorament per donar resposta a les necessitats i problemàtiques de les dones de la comarca en els àmbits jurídic, psicològic i social.

En l'àmbit jurídic s'assessora en situacions de crisis de parella, processos d'incapacitació o custòdia de fills, entre d'altres; en l'àmbit psicològic es fa un acompanyament en situacions de malestar emocional i es fomenten i milloren les competències comunicatives i les habilitats socials; i en l'àmbit social s'informa, orienta i assessora sobre recursos i serveis, i s'atenen situacions de violència masclista.


respostes a "El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 79
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007