Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Consell Comarcal va fer a l'Ametlla de Mar 3.244 actuacions durant el 2015 per atendre les necessitats socials bàsiques i immediates de 546 persones.

04 . Mai, 2016 a les 13:00
per drodriguez a La notícia del dia
1582 reproduccions
Els Equips Bàsics d'Atenció Social Primària del Consell Comarcal del Baix Ebre van realitzar el 2015 un total de 20.082 actuacions a la comarca amb l'objectiu d'atendre les necessitats socials més immediates, generals i bàsiques de persones i famílies, i contribuir a la prevenció de problemàtiques socials i a la integració de persones en situació de risc d'exclusió.

A escala municipal, aquestes actuacions van ser de 3.244 i es va atendre a 546 persones. Segons la memòria anual presentada, l'any passat es van atendre a la comarca 4.534 persones, de les quals la majoria van ser de Deltebre amb 1.658, xifra que triplica la de l'Ametlla de Mar que és el segon municipi. Per darrere hi ha l'Aldea amb 473, Roquetes amb 459 i Camarles amb 387. Les actuacions realitzades també les encapçala Deltebre amb 7.916, seguit de l'Ametlla de Mar amb 3.244.

La regidora de Benestar Social, i consellera del Consell Comarcal del Baix Ebre, Mayte Puell explica que, per índex de població, «les xifres són les habituals». «Tot i no ser les què voldríem» assegura que les assistències socials -i econòmiques- estan dins d'uns paràmetres «normals i no alarmants». Tanmateix, Puell aprofita per valorar la «gran feina que s'està fent des dels Serveis Socials ajudant a totes les famílies que ho demanen» així com aquelles que es detecta que tenen una emergència. «Des del consistori donem suport a tota la feina brillant que s'està fent» destaca.

Una de les prestacions englobades dins els Equips Bàsics d'Atenció Social Primària és el Servei d'Ajuda a Domicili, un suport social a persones o famílies amb dificultats de desenvolupament, integració social o manca d'autonomia personal, que actualment és a càrrec de 30 treballadores familiars. Durant el 2015 es van comptabilitzar un total de 30.220 hores realitzades, distribuïdes majoritàriament a Deltebre amb 8.945 hores i l'Ametlla de Mar amb 5.689 hores.

D'altra banda, l'any passat un total de 223 persones del Baix Ebre es van beneficiar del servei de teleassistència, un servei d'atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dóna tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata a aquestes. L'Ametlla de Mar encapçala la llista amb més usuaris amb 50, seguit per Deltebre amb 49.

El Consell Comarcal presta els Serveis Socials a tots els municipis de la comarca a excepció del de Tortosa, que per nombre d'habitants té serveis socials propis.


respostes a "El Consell Comarcal va fer a l'Ametlla de Mar 3..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 690,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 139
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007