Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El servei d'acollida de Càritas de l'Ametlla de Mar va atendre l'any passat 109 persones

05 . Abr, 2017 a les 16:40
per drodriguez a La notícia del dia
1814 reproduccions
L'any 2016, Càritas Parroquial de l'Ametlla de Mar va atendre un total de 109 persones al servei d'acollida, 38 de les quals eren residents a la població, i 71 persones sense sostre. Aquest servei és el primer contacte que des de l'entitat social es té amb la persona que demana ajuda i pretén fer un acompanyament a aquelles que pateixen situacions de carència econòmica i social.

«El primer esglaó és a l'acollida on, de forma confidencial, els voluntaris estem per atendre i entendre la seva situació i donar esperança, és a dir recolzar les persones que ho necessiten en comprensió, en ajuda material, o bé derivant-la on la puguin ajudar. El que no podem tenir aquí ho derivem a altres llocs», explica la directora de Càritas de l'Ametlla de Mar, Dolors Cervera.

Un altre dels serveis que ofereix Càritas és el d'alimentació, destinat a cobrir les necessitats bàsiques, fent una donació mensual d'aliments. L'any passat es van atendre una mitjana de 58 famílies, a banda de donar una setantena d'entrepans a persones transeünts i més de 150 ajudes puntuals en vals d'aliments. En total, es van repartir 10.355 quilos d'aliments durant el 2016.

Càritas també ofereix servei d'habitatge, de salut, de material escolar, de desplaçament i de rober. L'any passat, 67 famílies van recórrer al servei de rober i es van atendre 291 en total. «La roba que porta la gent, la distribuïm per edats, gent gran i petita. I a més, la gent que ve i s'ho pot permetre també paga un preu simbòlic» comenta Encarna Casanova, responsable d'aquest servei.

L'entitat Càritas Parroquial és una organització catòlica sense ànim de lucre, creada el 1995, que centra les seves activitats a donar resposta a les realitats de pobresa i d'exclusió socials. Actualment, hi ha 16 voluntaris a l'Ametlla, una xifra insuficient per aconseguir ajudar en tots els àmbits, i per això fan una crida a la col·laboració.


respostes a "El servei d'acollida de Càritas de l'Ametlla de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 707,11 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007