Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El preu de l'oli de la Cooperativa Agrícola augmenta un 11% a respecte l'any passat

23 . Mar, 2017 a les 19:30
per drodriguez a La notícia del dia
1863 reproduccions
Des del 2015, les condicions climàtiques com les fortes sequeres han suposat una davallada de la producció d'oli d'oliva a escala mundial. Aquesta caiguda d'existències ha provocat un increment del preu de l'oli d'aquesta temporada, respecte anys anteriors.

Concretament, a la Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar ha augmentat un 11%. La garrafa d'oli de 5 l ha passat dels 22,5 als 25 euros. Fa més de 10 anys que el preu no havia variat, però s'han vist obligats a incrementar-lo per tal d'equilibrar la corba de l'oferta i la demanda permetent donar-hi un valor afegit i una qualitat al consumidor.

En l'àmbit nacional, segons Unió de Pagesos, l'augment ha estat d'un 20% de mitjana del preu de l'oli. Aquesta pujada que perceben els productors no implica que s'hagin disparat els preus en origen, ja que tenint en compte els costos de producció que implica el conreu, aquest augment tan sols permet garantir l'activitat en el sector.

L'augment del preu d'aquesta campanya és conseqüència d'una davallada del 20% de producció d'oli a tot el món i d'un 15% a la Unió Europea. En països com ara Itàlia s'estima que la davallada serà del 49% de la producció, del 36% a Grècia, i del 24% a Portugal.

En canvi, l'estat espanyol patirà una davallada de només el 6% de la producció. Segons el president de la Cooperativa Agrícola, Antonio Espuny, es calcula que la producció total d'Espanya serà d'entre 800.000 i 900.000 tones, i això ha provocat aquest increment del preu.

L'augment del preu no beneficia igual als grans productors que a les cooperatives. Aquests petits productors no poden repercutir l'increment dels costos que ha suposat la producció d'enguany. En canvi, els grans productors s'hi veuran beneficiats, ja que podran donar resposta a la reduïda oferta per part d'altres productors.

La situació de preus més elevats es prologarà almenys fins al mes de maig i els preus de la pròxima campanya de l'oli dependrà de factors meteorològics que es produeixin aquesta primavera.


respostes a "El preu de l'oli de la Cooperativa Agrícola aug..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,62 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007