Màx: º C, mín: º C

En directe

L'Esport al nostre poble amb amb Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tarragona és la demarcació on es va reduir més la mortalitat a les carreteres el 2016 malgrat l'accident de Freginals

08 . Feb, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
906 reproduccions
Tarragona va ser l'any passat la demarcació catalana on es va reduir més el nombre de víctimes mortals –un 28% menys que el 2015– i els accidents de trànsit mortals –un 38% menys–. Segons el balanç del Servei Català de Trànsit, el 2016 es va tancar amb 48 persones mortes en 34 sinistres al Camp i l'Ebre.

L'accident de Freginals marca el balanç de la sinistralitat del 2016 a les carreteres de la demarcació de Tarragona. Malgrat les 13 persones mortes i 36 ferides en aquest únic sinistre, la demarcació va assolir l'any passat la reducció més gran de Catalunya en mortalitat i accidents de trànsit mortal respecte el 2015.

Per vies, destaca la progressiva reducció de la sinistralitat a l'N-340 amb 7 morts el 2016, enfront dels 16 del 2015 i els 23 del 2014. La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, ha constatat que, malgrat la disminució de la mortalitat a l'N-340, les set víctimes mortals en aquesta via «encara són moltes».

Domènech ha atribuït la reducció a les accions impulsades per Trànsit i els Mossos d'Esquadra el setembre del 2015 amb la instal·lació de cons per evitar avançaments, més patrullatges i més radars mòbils, així com a la construcció de rotondes i la senyalització d'una doble línia contínua per part de Foment.

Tot i això, la directora s'ha mostrat partidària de trobar una solució «acordada i global» a les demandes del territori per resoldre els problemes de «sinistralitat greu» i de mobilitat a l'N-340. Domènech ha assegurat que «s'està avançant en una sèrie de peticions que s'han traslladat al Ministeri de Foment» i que les accions es podrien aplicar de forma gairebé «immediata».

Un total de 48 persones van perdre la vida el 2016 en accidents de trànsit a la demarcació, 19 menys que l'any anterior, quan se'n van registrar 67 –un 28,4% menys–. En concret, al Camp hi va haver 22 morts i, a l'Ebre, 26. Pel que fa als accidents mortals, es va passar de 55 sinistres a 34, un 38,2% menys.


respostes a "Tarragona és la demarcació on es va reduir més ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 890,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 192
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007