Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar recupera 1,22 MEUR en devolucions d'IVA no reclamats per la investigada societat La Cala Gestió

22 . Feb, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2248 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar podrà recuperar 1.215.000 euros en concepte de devolucions de l'IVA que la societat municipal La Cala Gestió, investigada judicialment en el cas Efial, no va reclamar per centenar de factures pagades entre els anys 2012 i 2015.

Fa just unes setmanes, Hisenda va comunicar al consistori el retorn de la major part de la quantitat reclamada: 1,22 –incloent uns 24.000 euros d'interessos– dels 1,35 milions d'euros inicialment sol·licitats que el govern de l'investigat exalcalde Andreu Martí (CiU) havia deixat perdre. El gran interrogant per l'actual govern és per què l'anterior no va demanar la devolució, i va deixar perdre una quantitat tan important.

L'empresa municipal, creada amb l'objectiu de gestionar projectes i obres amb un tracte fiscal més favorable per part d'Hisenda, mai va reclamar –al llarg de tres exercicis i mig– el retorn de l'IVA de les factures que abonava, tal com hi tenia dret. «L'acta d'Hisenda és ferma i, per tant, es confirma el bon treball i la bona gestió per recuperar el que inexplicablement no s'havia reclamat» diu l'alcalde, Jordi Gaseni.

L'Agència Tributària ha comunicat a l'actual govern municipal que accepta la reclamació efectuada fa un any pel retorn de l'impost i que afecta centenars de factures, a excepció de les abonades a la consultora Efial, encarregada de la gestió de la societat i investigada també en el cas, davant l'existència de possibles irregularitats.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Antonio Espuny, apunta que «no demanaven el retorn perquè sabien que hi hauria una inspecció i sabien que aquestes factures no estaven suficientment clares com per aconseguir el retorn de l'IVA i hagués pogut produir una investigació de la legalitat o no legalitat de les factures».

A la pràctica, però, el consistori només podrà recuperar poc més de la meitat del que se li ha reconegut. I és que la reclamació ha fet emergir també 561.000 euros en IRPF pendent de les factures de lloguer de la residència d'avis que La Cala Gestió no va pagar a Hisenda i que ha d'assumir ara l'Ajuntament.

Si bé la factura de la constructora incloïa l'IVA que ara podrà ser recuperat, també plasmava l'IRPF que havia d'assumir La Cala Gestió i que no va tributar. De moment, s'ha pogut liquidar ja amb Hisenda 307.000 euros corresponents a les factures del 2013 i 2014. Ara queda pendent un deute de 164.000 euros per l'impost del període restant, a més de 90.000 euros en recàrrecs i interessos.

Així doncs, i un cop regularitzades les obligacions amb la Hisenda estatal, les arques de La Cala Gestió hauran recuperat finalment 654.000 euros. Una xifra que ha de permetre a la societat municipal fer front per ella mateixa a les quotes de lloguer de la residència d'avis d'aquest 2017 i part del 2018.

Això, addicionalment, possibilitarà alliberar i convertir en inversió els recursos que actualment l'Ajuntament presta a la societat municipal per complir aquestes obligacions amb l'empresa constructora. Habilitar carrers per a vianants i altres millores de la via pública, tant al mateix nucli urbà com a la urbanització de Tres Cales, són alguns dels projectes que podrien acabar disposant de pressupost.


respostes a "L'Ametlla de Mar recupera 1,22 MEUR en devoluci..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 691,41 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 107
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007