Màx: º C, mín: º C

En directe

Informatiu EMUTE

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament realitza actuacions per millorar els centres d'infantil i primària del municipi de cara al nou curs escolar

01 . Set, 2016 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1610 reproduccions
Queden pocs dies per a l'arrencada d'un nou curs escolar i els centres docents de l'Ametlla de Mar estan acabant d'enllestir-ho tot per aquest inici. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament s'ha estat treballant en dos dels centres, l'Escola Sant Jordi i la Llar d'Infants Xerinola, per arranjar les deficiències observades en les instal·lacions. «Hem aprofitat l'època estival per solucionar una sèrie de problemes que hi havia, alguns dels quals venien des de fa molt temps i que no s'havien solucionat» explica Joan Manel Tello, regidor d'Ensenyament.

En concret, a l'Escola Sant Jordi, «que és on hi havia més deficiències», s'ha procedit a pintar els passadissos de l'edifici de primària –tant a la planta baixa com la primera planta– «que feia molt temps que no es pintaven» i també s'han pintat els passadissos de l'edifici d'infantil «que des de la seva construcció no s'havia pintat mai». Tanmateix, s'ha aprofitat per solucionar una sèrie de deficiències, com per exemple la font d'aigua del pati d'infantil. Tot plegat perquè els alumnes quan tornin a les aules, el pròxim dia 12, es trobin amb una Escola «amb un aspecte pràcticament nou».

Pel que fa a la Llar d'Infants, tot i que no han tancat les aules durant els mesos d'estiu, està aprofitant aquests primers dies de setembre per deixar-ho tot a punt. Al centre, on es realitza el primer cicle d'educació infantil, també s'està millorant l'aspecte pintant-lo totalment «donat que també feia temps que no es pintava sencera». Així mateix, s'han solucionat problemes de persianes o vidres trencats, i els tendals que hi ha a la façana perquè l'aspecte «sigui curiós i bonic» a l'inici de curs.

D'altra banda, la regidoria d'Ensenyament i la direcció de l'Escola Sant Jordi estan treballant en la regulació de l'ús social dels equipaments del centre de primària que utilitzen les entitats locals, per tal de millorar la convivència i el bon ús de les instal·lacions.

Les famílies amb nens en l'etapa de parvulari poden demanar els ajuts per a l'adquisició dels llibres escolars
Amb l'objectiu de garantir un correcte procés d'escolarització i aconseguir una plena integració dels infants al sistema educatiu, el Consell Comarcal del Baix Ebre atorga un any més ajuts econòmics per tal de contribuir al pagament de llibres escolars obligatoris i el material curricular per als alumnes de segon cicle d'educació infantil, és a dir de parvulari, que ho cursen a escoles de la comarca com l'Escola Sant Jordi de l'Ametlla de Mar.

La directora d'aquest centre, Fàtima Garcia, fa una crida a les famílies «sobretot a les que tenen alguna dificultat econòmica» dels nens i nenes que comencen P3, però també als que cursaran P4 i P5, a què s'acullin als ajuts comarcals per a l'adquisició dels llibres escolars. Els ajuts «intenten garantir que tots els xiquets i xiquetes puguin tenir llibres» remarca.

La convocatòria està oberta des d'aquest dijous 1 de setembre i el termini de presentació de la documentació s'allarga fins al 30 de setembre. La sol·licitud i les bases estan disponibles a la web del Consell Comarcal, però també físicament a les oficines de secretaria de l'Escola Sant Jordi, on s'informarà presencialment a les famílies interessades de la documentació requerida.

Un cop completada caldrà presentar-la al Registre General del Consell Comarcal del Baix Ebre, a Tortosa, de dilluns a divendres, en horari de 9.00 h a 14.00 h.


respostes a "L'Ajuntament realitza actuacions per millorar e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007