Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Seguiment desigual a La Cala de la vaga contra la LOMCE i les retallades

25 . Oct, 2013 a les 14:13
per gfigueres a La notícia del dia
2566 reproduccions
La convocatòria fou més seguida a l'Ametlla de Mar pels alumnes, que no pas pel professorat.
El sector educatiu va tornar a ser cridat a la vaga el dijous dia 24 d'octubre per mostrar el seu rebuig a la Llei Orgànica de Qualitat de l'Educació (LOMCE) i contra les retallades en l'ensenyament. La jornada, fou convocada a Catalunya pels sindicats UGT, CCOO, USTEC, USOC i CGT, amb el suport del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE).
Al llarg de la jornada es van fer manifestacions a diferents ciutats catalanes on docents, pares i alumnes van mostrar el seu rebuig a la reforma educativa que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, pocs dies després que aquesta norma fos aprovada al Congrés dels Diputats amb els únics vots a favor del PP i a les retallades. De fet, són ja pocs els tràmits parlamentaris que queden perquè l'aprovació definitiva de la llei, que està previst que entri en vigor a partir del curs vinent.
El Govern va establir uns serveis mínims que en infantil i primària foren d'1 docent per cada 4 aules.
A l'Ametlla der Mar, el seguiment a l'institut de Secundaria Mare de Deu de la Candelera fou del 38'8 % en el professorat, dons van fer vaga 14 dels 36 professors del centre, mentre que pel que fa a l'alumnat, fou del 100% en els cursos de batxillerat i Cicles Formatius, mentre que als cursos de 3er i 4rt d'ESO fou del 98%.
Això, segons el secretari del centre Biel Foguet, "ha fet que més enllà dels serveis mínims establerts pel Departament d'Ensenyament, no hagi estat necessari aplicar cap altra mesura, donat que pràcticament no hi van anar alumnes a classe".
Pel que fa a l'Escola Sant Jordi, el seguiment entre el professorat fou del 25%, mentre que entre l'alumnat, fou del 63% als cursos de primària i del 55% en els cursos d'Infantil.
Segons Fàtima Segarra, directora del centre, "els alumnes dels cursos amb professors en vaga, han estat atesos en la major part dels casos per professors del mateix nivell o pels especialistes. No ham seguit  la programació del dia, però s'han fet altres activitats curriculars".
Si parlem de l'Escola de Capacitació Nauticoesquera de Catalunya, la vaga FOU seguida pel 99% dels alumnes de grau mitjà i grau superior, tot i que entre el professorat el seguiment fou del 5%.
Pel que fa a la Llar d'Infants, la vaga no va tenir pràcticament repercussió ni entre els alumnes ni entre el professorat.
Durant la jornada de vaga hi va haver diverses manifestacions arreu de Catalunya.


respostes a "Seguiment desigual a La Cala de la vaga contra ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,14 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 45
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007