Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Una vila amb tot de colors mediterranis i mariners

23 . Set, 2009 a les 22:57
2485 reproduccions
La nova ordenança municipal que intervé en façanes i mitgeres té en compte els colors de la construcció tradicional per conformar un entorn equilibrat i harmònic que respecti la nostra imatge marinera i mediterrània.

El ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, reunit el passat 18 de setembre, va aprovar inicialment per unanimitat la creació de l'ordenança municipal sobre intervenció arquitectònica en les façanes i mitgeres del nucli urbà. L'objectiu d'aquesta nova ordenança és regular els colors i els materials amb la intenció d'ordenar i unificar el paisatge urbà perquè considera aquest un bé públic d'interès social, cultural i ambiental. La gamma que s'ha dissenyat té en compte sobretot els colors de la construcció tradicional del nucli antic per conformar un entorn equilibrat i harmònic que respecti i accentuï la imatge marinera i mediterrània de la vila. Estan subjectes a aquesta ordenança les obres i reformes de manteniment ordinari i puntual, les de restauració integral, els projectes nous , les façanes ocupades per comerços i també les mitgeres que quedin a la vista.

Segons l'alcalde Andreu Martí, aquest Ajuntament està prenent decisions importants que afectaran al futur més immediat del municipi. No ens ha tremolat la mà per recuperar espais importants com el del Bon Repòs o per desclassificar 66 hectàrees a Port Olivet. Decisions que, com he dit, han de contribuir a millorar el benestar dels nostres ciutadans..

L'estètica és important tant pels que vivim aquí com pels que ens visiten. Ens ajuda a fer-nos amb un prestigi i, com en aquest cas, que ens associïn amb el nostre passat i la nostra tradició i és per això que com hem actuat per millorar els nostres paisatges litorals i naturals, també ho volem fer tenint cura del nostre paisatge urbà”.

Carta de colorsLa carta de colors defineix els colors i materials de la façana i diferencia dues zones dins del poble. Pel que fa als revestiments de les façanes i mitgeres a primera línia de mar i nucli històric, es contemplen els colors blanc i os i no es permet l'ús d'obra vista. Per la segona zona, la resta del nucli urbà, es contemplen, a més, els colors marfil, sorra i terra clar i es permet l'obra vista en color terròs o blanc. Els colors dels elements sortints de la façana, com ara emmarcaments, cornises i sòcol, són els mateixos que els principals de cada zona i es combinen amb aquests. Per a balconeres, finestres i persianes s'han escollit blanc, blau, verd fort, fusta i negre i per a les baranes i altres elements metàl•lics blanc, blau, verd fort, negre i acer inoxidable. Les mitgeres tindran el mateix tractament que les façanes tenint en compte la zona a la que pertanyen.

Respecte a la tradició

Pel que fa als materials, a la primera zona es respectaran els tradicionals tot i que es permeten acabats com lliscat, raspat o desbastat. A la segona zona es recomana l'aplicació de monocapa o estuc i utilitzar els materials de la primera zona. A més, a la segona zona es podrà utilitzar l'acabat pintat quan es tracti d'intervencions en façanes ja pintades o arrebossades. Això sí, ha de ser llis i mat. En cap zona es permetrà deixar les façanes o mitgeres sense revestiments. Ni tampoc es permetrà l'acabat amb maó vist. I la pedra només s'admet en els elements complementaris i seguirà la carta de colors de la zona on se situï.

Exposició pública

L'acord sobre els colors se sotmetrà a exposició pública per un període de trenta dies, temps en el que els interessats podran presentar les reclamacions i els suggeriments que consideri adients. Cas que no es presentessin, l´ordenança s'entendrà definitivament aprovada.


respostes a "Una vila amb tot de colors mediterranis i marin..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007