Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les confraries de l'Ametlla de Mar, Cambrils i Tarragona encarreguen estudis sobre el peix blau

23 . Nov, 2012 a les 14:10
per gfigueres a La notícia del dia
3162 reproduccions
La confraria de l'Ametlla de Mar del 2005 al 2011 ha registrat 1.200.000 quilos de peix blau menys respecte anys anteriors. Aquesta situació ha repercutit directament en les embarcacions l'Ametlla de Mar. I és que hi ha barques que es troben en una situació econòmica molt delicada a causa d'aquest context, acompanyat de l'augment del preu del gasoil i de l'obligatori pagament a la Seguretat Social. A causa de la manca de peix davant del litoral de l'Ametlla les embarcacions d'encerclament caleres han d'anar a pescar cap al nord de la província.

En front d'aquestes circumstàncies des de la Confraria de l'Ametlla de Mar, conjuntament amb la Confraria de Cambrils i la de Tarragona, s'han sol·licitat uns estudis de l'estat de la població del peix blau a l'Institut Espanyol d'Oceanografia i a la Direcció General de Pesca de la Generalitat. Segons fonts de la Confraria de l'Ametlla de Mar, encara no han rebut resposta d'aquests ens, tot i que els estudis es van sol·licitar el mes de juliol. A més, les confraries es van posar en contacte amb l'entitat ecologista Greenpeace la qual encara, tampoc, no ha respòs.

Des de les confraries s'apunten diversos factors com a possibles culpables del descens del 69% de la població del peix blau al Golf de Sant Jordi. Però, en destaquen una, la tonyina. "Poden haver altres motius però la tonyina és el principal. Aquí dins del Golf de Sant Jordi s'ha creat una població de tonyina que no havia. La tonyina és migratòria i sempre estava de pas. Amb les tonyines de les gàbies que ells, el Grup Balfegó porten a la granja d'engreix, s'ha assentat aquesta població de tonyina", explica Josep LLambrich des de la Confraria de l'Ametlla de Mar.

Durant l'any passat, el conjunt de les tres confraries van capturar poc més d'1.300.000 quilos de peix blau. Una quantitat la qual difícilment es podrà arribar aquesta temporada. I es que, fins primers de setembre només s'havien capturat 341.317 quilos de peix blau.

Per la seva part, des del Grup Balfegó afirma que la quantitat de població de peix blau, sardina i seitó, no té res a veure amb la instal·lació de les granja d'engreix de tonyines situada davant de la costa calera. "Des del 1994 s'ha detectat una caiguda del nombre de captures no només  a la costa catalana sinó també a l'europea. A més, l'any 94 la granja del Grup Balfegó no existia" subratlla Juan Serrano, des del Grup Balfegó.

A més, Serrano invita al sector de l'encerclament a realitzar aquests estudis científics i que mostrin les conclusions, ja que segons el representant del Grup Balfegó aquest és el camí a seguir tal com s'està fent des del grup tonyinaire calero.


respostes a "Les confraries de l'Ametlla de Mar, Cambrils i ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 706,48 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007