Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb tu (dijous)

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Suprem deixa sense efecte el POUM de 2010

22 . Jun, 2016 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1750 reproduccions
Nou entrebanc per a l'equip de govern de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. Només unes setmanes després que el Tribunal Suprem anul·lés l'operació urbanística per compensar la creació del Parc del Bon Repòs, l'alt tribunal ha dictat dues sentències en contra del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Una de les sentències, notificades el passat 10 de juny, fa referència a la zona d'artilleria -a raó d'un recurs interposat per Ecocala- i l'altra a Port Olivet. El POUM, per tant, es veu seriosament afectat donat que les sentències declaren la nul·litat de l'acord del 4 d'octubre de 2010, on la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) aprovava definitivament el darrer text refós del pla urbanístic de la població.

Així ho va comunicar l'alcalde del municipi, Jordi Gaseni, aquest dimarts al vespre, en la sessió plenària extraordinària, on va assegurar que després de rebre la notícia, i de fer les corresponents consultes als lletrats que representen l'Ajuntament, arriben a la conclusió que el POUM està anul·lat en els seus darrers tràmits i caldrà seguir una sèrie de processos urbanístics perquè torni a tenir vigència. A més, va explicar que també van consultar sobre la situació a la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme, i especialment amb el director general Agustí Serra, i que s'han establert pròximes reunions amb l'organisme per solucionar la situació.

«És una mala notícia» clama l'alcalde, que assegura que és un handicap al qual l'equip de govern haurà de fer-hi front per donar una solució, «de la millor manera possible», a la normativa urbanística més important del municipi que ara ha quedat fora de vigor. A més, ha volgut fer «memòria» recordant quan l'anterior equip de govern -de CiU- «deia que era un POUM exemplar, ara ha quedat anul·lat en aquest darrer tràmit» a la vegada que feia referència als alts recursos econòmics destinats per a la seva realització.

«Per molt, que a alguns no els hi agrada que es parli del passat, l'equip de govern es veu obligat a arreglar desfetes del passat» sentencia Antonio Espuny, primer tinent d'alcalde i portaveu de Compromís per la Cala, que creu que «pot condicionar l'atorgament de llicències durant molts de mesos o anys, i això sí que té una incidència al poble» que cal arreglar, diu. «Ens hem quedat de pedra en conèixer la notícia» explicava després del ple Marta Font, portaveu de Plataforma Calera, que lamentava que «malauradament, un cop més, les herències del passat estan presents al nostre futur». Els convergents van mostrar la mà estesa al govern, un cop finalitzada la sessió, per treballar per solucionar aquest problema urbanístic.

Una notícia que va arribar al saló de plens de l'Ajuntament després de l'aprovació dels punts de l'ordre del dia. Per unanimitat es van aprovar els preus públics per als cursos d'estiu de l'Escola Municipal de Música de l'Ametlla de Mar, que serà de 5 euros per cada hora; d'aquesta manera un curs de 6 hores, per exemple, tindrà un preu de 30 euros. Amb aquesta simplificació es busca facilitar la gestió a l'hora de realitzar cursos, i no haver de fer aprovacions periòdiques dels preus públics. «En cap cas és un augment, només ens permet estandarditzar els preus públics per deixar-ho lligat de cara a pròxims anys» explicava Joan Manel Tello, regidor d'ERC.

També per unanimitat es va aprovar la modificació de la plantilla de personal per aquest 2016, on s'inclou la creació de la plaça de tresorer com a funcionari d'habilitació nacional, i la modificació dels nivells de complement de destí de les places de tècnic d'administració general adjunt a intervenció, tècnic d'administració general, arquitecte i enginyer de camins, canals i ports; tal com marca la Llei.

En canvi, en l'aprovació de la modificació del Pla d'Actuació Municipal en Emergència Nuclear (PAMEN) només van votar afirmativament l'equip de govern -d'Esquerra Republicana i Compromís per la Cala- i la regidora de Plataforma Calera, abstenint-se els regidors de Convergència i Unió perquè, tot i que avalen la modificació, consideren que caldria més inversió en el manteniment de les vies d'evacuació, per exemple, encara que asseguren que és un problema històric. De fet, el portaveu Joan Pere Gómez explica que «hem donat suport al govern perquè pensem que el que hem de fer és tirar el poble endavant» i valorava el ple «de pur tràmit».

La modificació inclou, entre altres, la inclusió de la línia de gas natural, canvis en les comunicacions i la possibilitat d'utilitzar el servei eBando per fer avisos al mòbil, la reubicació del centre de coordinació CECOPAL a l'Ajuntament, l'actualització dels centres d'abastiment o del parc mòbil censat al municipi, així com la inclusió de les dues vies de servei de l'AP-7 com a vies d'evacuació. A més, també es defineix la distribució i s'actualitza la dosimetria de les pastilles de iodur potàssic entre les farmàcies, el CAP i la Policia Local; i com els ciutadans hi haurien d'accedir.

«S'havien d'actualitzar una sèrie de dades i sobretot afegir uns camins que poden servir, en un moment donat, per una evacuació nuclear» subratlla Espuny alhora que diu que «ens permetrà demanar subvencions per arranjar una sèrie de camins i adquirir el material que manca» com ara sirenes i dos grups electrògens. «Sabem que és una eina molt important» comenta Tello, explicant que «bàsicament el què hem fet és actualitzar-lo i posar-lo al dia per tenir una mica més de seguretat».


respostes a "El Suprem deixa sense efecte el POUM de 2010"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 753,42 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 0
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007