Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Tribunal Suprem també anul·la l'operació urbanística per compensar la creació del Parc del Bon Repòs

31 . Mai, 2016 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1746 reproduccions
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar, l'abril de 2015, il·legal l'operació urbanística promoguda per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar -amb l'aval de l'aleshores Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat- on es traslladava els drets de construcció de 233 habitatges des del Parc del Bon Repòs a uns terrenys a la zona de Calafató, paral·lels a la urbanització Marina Sant Jordi, destinats inicialment per a equipaments.

El TSJC va considerar il·legal la requalificació que va fer possible aquesta permuta i el conveni posterior amb els propietaris del Bon Repòs. Aleshores, l'anterior equip de govern va presentar un recurs de cassació, en solitari, davant el Tribunal Suprem. Un any després, l'alt tribunal ha rebutjat -en gran part- aquest recurs anul·lant la permuta urbanística considerant l'operació «arbitrària».

En canvi, el Suprem declara nul·la, «per excés de jurisdicció», la part de la sentència del TSJC que obligava «amb caràcter definitiu» a recuperar la classificació i qualificació original de les parcel·les municipals, recordant que els òrgans jurisdiccionals no poden determinar la forma amb la qual queden redactats els preceptes d'una disposició general en substitució dels que han anul·lat, ni poden determinar el contingut discrecional dels actes anul·lats.

L'Associació de Veïns Marina Sant Jordi va ser qui interposar un recurs contra la requalificació d'aquests terrenys -ara tombada-, tot considerant que el conveni per a l'intercanvi els perjudicava directament donat que, la modificació al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, els deixaria sense terrenys destinats a serveis com ara un espai comercial, una zona esportiva o fins i tot una escola.

Ara, els veïns celebren aquesta decisió del Tribunal Suprem i veuen com se'ls hi ha donat la raó. «Vam presentar un contenciós perquè pensàvem que la permuta del Bon Repòs no ens semblava que fos correcta. Després de la primera sentència del TSJC, que ja era favorable a nosaltres, i ara aquesta del Suprem, que també ens dóna la raó, estem molt satisfets del resultat» explica Pepa Martín, representant de l'Associació de Veïns Marina Sant Jordi.

«Aquesta sentència del Suprem el què confirma és que la fórmula escollida per l'anterior govern per alliberar el Bon Repòs no era la correcta» afirma l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que considera que aquesta operació -criticada tant pels republicans com pels socialistes en l'anterior legislatura- és un altre dels 'nyaps' que deixa l'anterior govern de CiU.

En aquesta línia, ha volgut recordar que no han trobat una justificació a la indemnització -de 590.000 euros- als propietaris del Bon Repòs pel cessament de l'activitat hotelera. De fet, encara es deuen 90.000 euros, que sumant-hi els interessos s'incrementa fins als 120.000.

«És tot un despropòsit» clama l'alcalde i diu que això referma «la flagrant mala gestió que ens hem trobat» que s'afegeix a tota la problemàtica urbanística i econòmica de l'Ajuntament calero. Ara, s'obre un nou procés on l'equip de govern caldrà que estudiï com s'haurà de gestionar l'anul·lació de l'operació urbanística. Gaseni lamenta que «malauradament un any després d'entrar a govern encara apareixen coses» i es mostra optimista per solucionar «tota aquesta situació del passat perquè puguem construir el futur».


respostes a "El Tribunal Suprem també anul·la l'operació urb..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1189,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 40
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007